De Grand Canyon boeit ons, dat mag duidelijk zijn. En daarom zijn we ook altijd op zoek naar inspirerende reisverhalen! Hieronder is weer een mooi reisverslag te lezen van een bezoek aan de Grand Canyon.

Ben je ook naar Amerika geweest en heb je de Grand Canyon bezocht? Dan zijn we heel benieuwd naar jouw ervaring! Als je die wilt delen, dan horen we graag van je.

De Grand Canyon: Het mooiste stukje aarde

Het natuurwonder dat Grand Canyon heet. Als je ooit in de gelegenheid bent, dan moet je daar echt naar toe. Het is zeer zeker de moeite waard, net als overigens de indrukwekkende roadtrip richting Grand Canyon. Hoe we de Grand Canyon hebben ervaren? Als adembenemend en magisch vooral.

Helemaal alleen op de weg

Het is een avontuur op zich om in een auto via de bekende U.S. 80 en de South Rim richting Grand Canyon te rijden. Opvallend genoeg leken we wel helemaal alleen op de weg te zijn. En dus deed de cruise control haar werk en kon zelfs tijdens de autorit genoten worden van al het moois de weg naar de Grand Canyon te bieden heeft.

Je zou haast denken dat de weg afgesloten was, zoveel rust op asfalt zijn we in eigen land immers niet gewend. Overigens is het welhaast onmogelijk om de Grand Canyon te missen en om de verkeerde richting te kiezen. Al van veraf wordt de Grand Canyon namelijk duidelijk aangekondigd. Bovendien voel je onderweg dat je op weg bent richting iets heel bijzonders, al was dat alleen al om de souvenirwinkeltjes die je onderweg kunt bezoeken. Voor de liefhebber; de gereden route voerde door een deel van het Kaibab National Forest, dat een soort voorportaal vormt voor Grand Canyon National Park.

Gestreepte wanden

De Grand Canyon is in totaal 435 kilometer lang en maximaal 29 kilometer breed. Het gesteente – dat dit gebied zo kenmerkt – is volgens overlevering twee miljard jaar oud. Opvallend is dat ondanks de enorme afmeting van het gebied, het overzicht vrijwel overal indrukwekkend en optimaal is.

Typerend zijn uiteraard de gestreepte wanden, die vlak na zonsopkomst prachtig rood kleuren en volgens kenners dan op hun moois zijn. Wat echt meteen opvalt is de uitgestrektheid van het gebied. Zorg dus wel dat je altijd voldoende tijd hebt om de Grand Canyon en omgeving te bezoeken. Het is niet iets dat je zo even tussendoor doet.

De eerste echte indruk van de Grand Canyon kregen we op de Desert View Watchtower, die in 1987 gebouwd werd. De toren bood een adembenemend uitzicht over met name het oostelijke deel van het natuurgebied. Alleen dat was de reis al waard. De toren is overigens 21 meter hoog en valt op door de bijzondere muurschilderingen. Deze zijn van de hand van Fred Kabotie, een bekende kunstenaar. De toren heeft uiteraard ook een winkeltje en helemaal bovenop is een observatiedek. Overigens moet je als je al het moois wilt fotograferen wel wat geluk hebben. In de Grand Canyon wil namelijk nogal eens wat mist en nevel hangen.

Desert View Watchtower

Desert View Watchtower

Kleur- en lichtinvallen

Na bijgekomen te zijn van de imponerende toren en het uitzicht werd koers gezet naar Grand Canyon Village en kwamen we langs het Grand Canyon Visit Center. Pas dan zie je hoeveel mensen er eigenlijk zijn. Vanaf dit punt wandel je vervolgens gemakkelijk naar Mather Point. Uiteraard wilden we ook de zonsondergang zien en ervaren. Dit is écht iets unieks, iets magisch. Dit werd niet in de laatste plaats veroorzaakt door de steeds andere kleur- en lichtinvallen. Je kunt er van alles over zeggen en schrijven, je moet het gezien hebben om de schoonheid te kunnen begrijpen.

Mather Point

Mather Point

Tip: besef dat het meteen na zonsondergang heel snel kouder wordt en dat het – logisch – ineens toch wel erg donker is. Sterker nog; nooit eerder kregen we antwoord op de vraag wat duisternis nou eigenlijk precies inhoudt. Zonder licht lijk je hopeloos verloren en vind je helemaal niets en niemand terug. Zelfs de maan bood nu eens geen verlichting.

The Grand Hotel

De Grand Canyon is overweldigend mooi. Zo mooi dat je het amper goed uit kunt leggen. Dit is nou typisch zo’n gebied dat je gezien moet hebben. Belangrijk is om zeker voldoende tijd te nemen om heel het park te kunnen zien. En boek ook altijd een goed hotel, The Grand Hotel bijvoorbeeld.

Met grote en perfect liggende bedden, vriendelijk personeel en op maar een kwartiertje rijden van de ingang van de Grand Canyon (gelegen in Grand Canyon South Rim). Perfect dus, en zeer zeker de grote bedden waar we na een heerlijke dag ook echt naar verlangden. De volgende dag konden we compleet uitgerust weer richting het volgens ons mooiste park van de aardbol.