De vele mogelijkheden om de Grand Canyon per helikopter te bekijken doen haast vergeten dat het ook mogelijk is om de Grand Canyon per vliegtuig te aanschouwen.

Een vliegtuig tour Grand Canyon heeft zowel een voordeel als een nadeel ten opzichte van een helikopter tour. Je vliegt op grotere hoogte waardoor je minder gedetailleerd maar wel meer van de Grand Canyon te zien krijgt. De keuze voor een vliegtuig tour Grand Canyon of een helikopter tour Grand Canyon is dus een persoonlijke keuze.

Veelal wordt gevlogen in de deHavilland Vistaliner Twin Otter, een vliegtuig die plaats biedt aan 17 passagiers en 2 piloten.

Vliegtuig over de Grand Canyon

Vliegtuig over de Grand Canyon

Vliegtuig Tour Grand Canyon

Veel vluchten over de Grand Canyon worden verzorgd door Grand Canyon Airlines. De populairste vliegtuig tour Grand Canyon is de The South Rim Airplane Tour, een vlucht van 40 a 50 minuten voor $124 per persoon.

Naast deze losse vlucht zijn ook compleet verzorgde tours met transfer van en naar het hotel mogelijk. Ook is een Grand Canyon Vliegtuig Tour te combineren met diverse andere activiteiten in de Grand Canyon: The Scenic Canyon River Adventure Tour. Kortom, er zijn veel mogelijkheden.

Uitzicht:

Vliegtuig Grand Canyon uitzicht