Je beleeft de Grand Canyon pas echt met een mooie hike! Je voelt de natuur en hebt alle tijd om het eeuwenoude kloof te aanschouwen. Op deze pagina tref je diverse interessante links om je perfecte hike te vinden!

Top-10 wandelingen 10hikes.com

De website 10hikes.com heeft de top-10 hikes in de Grand Canyon op een rij gezet (zie hier). Op deze website vind je hikes variƫrend van 1,6 tot 34,5 kilometer, voor ieder wat wils. De website voorziet in alle informatie: route, moeilijkheidsgraad, hoogteverschillen en praktische informatie. Handig dus!

National Park Service

Je perfecte hike nog niet gevonden? Je kunt ook een kijkje nemen op de website van National Park Service (NPS). De National Park Service is een onafhankelijk agentschap die de nationale parken in Amerika beheert. Er werken meet dan 20.000 mensen bij de organisatie.

Op de website van National Park Service vind je een groot aanbod wandelingen: South Rim hikes, North Rim hikes en Rim to Rim hikes. De PDF’s met alle route-informatie is gratis te downloaden zonder registratie, ook erg handig (bij 10hikes.com is registratie verplicht).

Wandeling Grand Canyon

Rim to Rim trail

Voor de zeer ervaren hikers is er de Rim to Rim trail, lopend van de North Rim naar de South Rim (Grand Canyon Village). De afstand bedraagt 23 mijl (zo’n 37 kilometer). De hike is geliefd om de enorme uitdaging die het biedt en de grote diversiteit aan natuur. In de kloof is een enorme variĆ«teit aan planten en dieren te vinden, iets wat de eerste aanblik van de dorre Grand Canyon niet doet vermoeden.

Veel mensen trekken 2 of 3 dagen uit voor de hike en kamperen onderweg. Het tijdig vastleggen van een kampeerplek is noodzakelijk, volgens diverse geraadpleegde websites zijn kampeerplekken ruim een half jaar van te voren gereserveerd. Daarnaast is goed om te weten dat je toestemming nodig hebt van het Backcountry Information Center (lees hier meer).

De beste maanden om de hike af te leggen is in mei/juni en september t/m november. Hoogzomer is sterk af te raden: de Grand Canyon verandert in oven met temperaturen tot 49 graden.

Benieuwd hoe anderen de Rim to Rim trail ervaren hebben? The Guardian schreef er een mooi artikel over!