fbpx

20 geweldige activiteiten in de Grand Canyon om te doen

20 activiteiten in de Grand Canyon! [GIDS]

Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen West Amerika en alle prachtige nationale parken die Californië, Utah en Arizona te bieden hebben.

Het meest bijzondere nationale park is zonder twijfel de Grand Canyon. Nergens op aarde is zo’n diepe en uitgestrekte kloof te zien.

Sta je op de rand van de Grand Canyon, dan moet je ongelofelijk goed en diep de kloof in kijken om te realiseren hoe diep het is (1.500 meter diep).

Bijna 5 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks de Grand Canyon. En die weten op allerlei wijzen de Grand Canyon te ervaren.

Hieronder vind je onze quick guide; een snel te raadplegen gids met de mooiste en leukste to do’s in de Grand Canyon.

Veel van deze activiteiten heb ik zelf mogen ervaren tijdens een van mijn bezoeken aan de Grand Canyon.

In 2012, 2019, en 2023 heb ik de Grand Canyon bezocht en heb ik van alles beleefd in dit spectaculaire natuurgebied!

Inhoud: 20 activiteiten in de Grand Canyon

Wandel de Bright Angel Trail

De Bright Angel Trail is een prachtige wandeling die start bij de Bright Angel Lodge. Onderweg kom je langs diverse rustpunten. Het uitzicht onderweg is adembenemend mooi!

De echte fanatiekeling wandelt helemaal naar de bodem van de Grand Canyon, een wandeling van 12,8 kilometer.

Maar pas op! Je moet ook weer terug omhoog en de temperaturen kunnen enorm oplopen. Er zijn weinig mensen die dit op één dag doen en het is wat mij betreft ook niet aan te raden.

Een tip: begin vroeg op de dag wanneer de temperatuur nog laag is. Wij begonnen rond 06:00 uur in de ochtend met wandelen en waren rond 09:00 uur terug.

Neem genoeg eten en drinken mee voor onderweg. En tot slot, geniet onderweg van de prachtige uitzichten.

Bekijk het uitzicht vanaf de South Rim

Geniet van het uitzicht vanaf de South Rim

Een laagdrempelige manier om de Grand Canyon te bewonderen is vanaf de South Rim vlakbij het Grand Canyon Visitor Center.

Parkeer je auto bij het Visitor Center en wandel naar de rand van de Canyon.

Tip: neem de vergezichten tot je, maar kijk ook vooral even heel diep naar de Colorado River op de bodem. Dan zie je pas echt hoe diep de Grand Canyon is!

Rij in een open jeep langs de rim van de Grand Canyon

Hummer Grand Canyon

Wil je in korte tijd veel zien van de Grand Canyon? Stap dan in een open Hummer met gids en laat je rijden langs diverse uitkijkpunten.

De tour duurt ongeveer 2 uur en de gids vertelt je allemaal interessante weetjes over de Grand Canyon.

Wandel de South Kaibab Trail

Activiteiten Grand Canyon South Kaibab Trail

Volgens velen de mooiste hike in de Grand Canyon: de South Kaibab Trail. Een absolute must do als je in de Grand Canyon bent!

Wij vonden deze wandeling prachtig en zijn gekomen tot Cedar Ridge, een wandeling van ruim 3 uur (heen en terug). Bij dit rustpunt is een toilet aanwezig.

Onderweg kwamen we genoeg fanatiekelingen tegen onderweg naar Skeleton Point, een wandeling van 4 tot 6 uur heen en terug.

Neem genoeg eten en drinken mee want wandelen in de Grand Canyon is behoorlijk pittig. Op de trail zelf vind je geen waterpunten.

Bezoek het Yavapai Geology Museum

Bezoek het Yavapai Geology Museum

Een leuke activiteit is het bezoeken van Yavapai Geology Museum aan de South Rim.

Tip: loop vanuit het Grand Canyon Visitor Center naar het museum, een mooie wandeling van 20 minuten langs de rand van de Grand Canyon.

In het Yavapai Geology Museum vind je allemaal interessante en historische weetjes, foto’s en een grote maquette van de Grand Canyon. Toegang tot het museum is gratis.

Maak een fietstocht langs de Rim

Een leuke en actieve manier om de South Rim te ontdekken is per fiets. Bij het Grand Canyon Visitor Center kun je fietsen huren vanaf 2 uur tot 24 uur. Ze hebben ook e-bikes en aanhangers voor kinderen.

De paden aan de South Rim van de Grand Canyon zijn verhard en daardoor heel goed begaanbaar met de fiets.

Bekijk een film over de Grand Canyon in het IMAX Theatre

In het plaatsje Tusayan, op 3 kilometer afstand van de ‘Park Entrance’ (toegangspunt tot de South Rim) staat het Grand Canyon IMAX Theater. Hier kun je op groot doek de film ‘Grand Canyon: Rivers of Time’ bekijken.

Dit is een leuke activiteit voor zowel jong als oud, en verbreed zeker je kennis en blik op de Grand Canyon.

Maak een helikoptervlucht over de Grand Canyon

Helikoptervlucht Grand Canyon

Wil je de Grand Canyon op een hele spectaculaire manier bekijken? Duik dan de Grand Canyon in met een helikopter. Een helikoptervlucht boek je vanaf ongeveer 239 dollar.

Er zijn ook duurdere helikopter tours beschikbaar. Deze duren langer en/of je maakt een landing in de Grand Canyon.

Een helikoptervlucht is natuurlijk heel belastend voor het milieu, maar misschien ook wel een ‘once in a lifetime’ beleving.

Zelf vond ik een helikoptervlucht over de Grand Canyon een hele spectaculaire belevenis. Maar ik vond het zeker geen vereiste om de Grand Canyon goed te kunnen bekijken.

Vanaf de uitkijkpunten aan de South Rim en met één van de wandelingen in deze lijst kun je net zoveel genieten van de Grand Canyon. En dat is dan weer beter voor het milieu en de portemonnee.

Maar ik snap het ook wanneer mensen de helikoptervlucht boeken. Hoe vaak krijg je deze kans?

Bezoek het Grand Canyon Visitor Center

Visitor Center Grand Canyon

Het Grand Canyon Visitor Center is het toeristische hart van de South Rim. Hier kun je fietsen huren, een souvenirshop bekijken, informatie ophalen en een sanitaire stop maken.

Vanuit het Visitor Center vertrekken de gratis shuttlebussen naar diverse uitkijkpunten aan de South Rim.

Bezoek de oude Watch Tower aan de rand van de Grand Canyon

Uitkijkpunten Grand Canyon Desert View

Vlakbij de Oost ingang van de Grand Canyon staat de Desertview Watchtower uit 1932. Een prachtig historisch object aan de rand van de rim.

Een stop bij de Watchtower is zeker de moeite waard. Het uitzicht over de Grand Canyon is prachtig vanaf de toren, die je gratis mag beklimmen.

Bezoek één van de vele uitkijkpunten aan de South Rim

Uitzicht Grand Canyon Grandview Point

De South Rim telt tal van uitkijkpunten. Mather Point, Yavapai Point, Mohave Point, Hopi Point, Grandview Point, Moran Point en ga zo maar door.

Het is natuurlijk heel leuk om al deze punten bij langs te gaan, wandelend, per fiets of met de gratis shuttlebus. Ze zijn allemaal goed te bereizen vanaf het centrale punt het Visitor Center.

Wandel naar de bodem van de Grand Canyon

Rim to Rim trail Grand Canyon

Echte fanatiekelingen lopen helemaal van de rand van de Grand Canyon naar beneden tot aan de Colorado River. Dit is natuurlijk een enorm avontuur.

Let goed op dat je ook weer terug omhoog moet en de omstandigheden zwaar kunnen zijn.Op YouTube zijn allemaal filmpjes te bekijken van mensen die in één dag naar de bodem en weer terug wandelen.

Bekijk ze zeker even om te beoordelen of het wat voor je is. Vanuit de Park Rangers wordt het overigens sterk afgeraden.

Beneden bij de Colorado River is ook een camping te vinden. Hier kun je niet zomaar aanwaaien. Je zult je overnachting vele maanden van te voren moeten regelen en je moet ook een permit (vergunning) hebben.

Lees je dus goed in als je hier wilt overnachten!

Rij op een ezel naar de bodem van de Grand Canyon

Al meer dan 100 jaar worden er ezel tochten naar de bodem van de Grand Canyon verzorgd. Het is de veiligste manier om af te dalen in de Grand Canyon dankzij de sterke ezels.

De tochten zijn enorm populair en het aanbod heel beperkt. Wil je een ezel tocht naar de Phantom Range op de bodem van de Canyon? Regel dit dan vele maanden van te voren.

Bekijk de zonsondergang vanaf Mather Point

Mather Point

Mather Point, gelegen vlakbij het Grand Canyon Visitor Center, is één van de populairste plekken om de zonsondergang in de Grand Canyon te bekijken.

De kleuren van de Grand Canyon veranderen spectaculair met het licht van de ondergaande zon, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Tip: zorg ervoor dat je er op tijd bent in verband met drukte.

Pak de shuttle bus voor een tocht langs de South Rim

Shuttle Bus Grand Canyon

Pak één van de gratis shuttle bussen langs de vele uitkijkpunten aan de South Rim. De routes worden aangeduid met kleuren; Blue, Orange, Red en Purple.

Via onderstaande link kun je alle routes bekijken op de kaart. Je vindt er ook de bus tijden.

De gratis shuttlebus is een hele praktische manier om de South Rim te ontdekken. Je kunt uitstappen wanneer je wilt en later de volgende passerende bus pakken om je reis te vervolgen.

Maak een prachtige foto bij Ooh Aah Point

Ooh Aah point

Één van de mooiste uitkijkpunten is Ooh Aah point op de South Kaibab Trail. Zoals de naam al doet vermoeden biedt Ooh Aah point een adembenemend mooi uitzicht over de Grand Canyon.

Je bereikt Ooh Aan point door 1,3 kilometer te wandelen op de South Kaibab Trail. Het uitkijkpunt is niet te missen door het bordje en de vele hikers die hier een stop maken.

Na het bewonderen van het uitzicht kun je natuurlijk weer terug (omhoog) wandelen. Je kunt ook je hike vervolgen op de South Kaibab Trail, één van de mooiste hike routes in de Grand Canyon.

Loop over een glazen brug: de Grand Canyon Skywalk

Skywalk Grand Canyon

Ten westen van de Grand Canyon vind je de Grand Canyon Skywalk, een imposante glazen brug die over de rand van de Grand Canyon hangt (22 meter om precies te zijn).

Het is natuurlijk bijzonder om over een glazen brug te lopen met de diepe Canyon onder je. Al wordt de Skywalk door veel toeristen ervaren als duur en zeer toeristisch. Zo mag je zelf geen foto’s maken op de Skywalk, die mag je na afloop van je bezoek kopen.

Lees ook eens wat reviews op TripAdvisor om te kijken of de Skywalk wat voor jou is. Via onderstaande link kun je meer informatie vinden over tickets.

Maak een boottocht over de Colorado River

Rafting in de Grand Canyon

Bekijk de Grand Canyon vanaf het water! Deze tour vertrekt vanuit de Oostelijke kant van de Grand Canyon, vanuit het plaatsje Page.

Je wordt opgehaald met een bus en maakt je vervolgens op voor een boottocht door Glen Canyon. De boottocht is 30 kilometer lang en lunchpakket is inbegrepen.

Onderweg maak je ook nog een korte wandeling om oude rotstekeningen te bekijken.

Een bijzondere manier om de Grand Canyon en Horseshoe Bend te bekijken!

Vlieg met een vliegtuigje over de Grand Canyon

Vanaf Grand Canyon National Park Airport (South Rim) in Tusayan kun je met een kleine vliegtuig over de Grand Canyon vliegen.

De vlucht duurt 40 a 45 minuten en biedt je een prachtig uitzicht over de Grand Canyon.

Bekijk vooral even bovenstaande beelden, dat zegt meer dan duizend woorden.

Over de Grand Canyon vliegen in een vliegtuigje kost ongeveer 179 dollar per persoon en is daarmee wat goedkoper dan een helikoptervlucht.

Pak de historische trein van Williams naar Grand Canyon Village

Vanuit het plaatsje Williams kun je de historische trein naar Grand Canyon Village pakken.

De spoorlijn tussen Williams en Grand Canyon Village is in 1901 gebouwd en was destijds de belangrijkste manier om naar de Grand Canyon te reizen.

Vandaag de dag is de historisch trein een populaire toeristische attractie. Je kunt meer informatie vinden en tickets boeken op www.thetrain.com.

Activiteiten in de Grand Canyon

Op deze pagina vond je 20 activiteiten om te doen in de Grand Canyon.

Heb je meer tips voor leuke activiteiten in de Grand Canyon? Of wil je je ervaring delen met één van deze activiteiten? Laat dan een comment achter!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.