fbpx

8 dingen om te doen in de Grand Canyon met kinderen

Grand Canyon South Rim met kinderen

De Grand Canyon is een paradijs voor geoefende wandelaars en avonturiers. Maar ook voor gezinnen met (kleine) kinderen is er van alles te beleven in Grand Canyon National Park. Wij hebben de Grand Canyon bezocht met onze kinderen van 2 en 4 jaar. Wij en de kids hebben enorm genoten van de indrukwekkende Grand Canyon!

Er zijn verschillende manieren om de Grand Canyon te verkennen, afhankelijk van de leeftijd en interesses van de kinderen. De Grand Canyon South Rim is de meest toegankelijk Rim van de Grand Canyon. Op deze pagina vind je 8 dingen om te doen in de Grand Canyon met kids!

Helikoptervlucht over de Grand Canyon met kinderen

Tijdens onze rondreis door West Amerika hebben we een helikoptervlucht over de Grand Canyon gemaakt met onze kinderen van destijds 2 en 4 jaar. Ze vonden het beiden prachtig. Ons zoontje van 2 jaar wilde gelijk nog een keer.

Een helikoptervlucht is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Voor kinderen van 2 jaar en ouder moet een eigen ticket gekocht worden, deze kinderen zitten op een eigen stoel. Kinderen jonger dan 2 jaar mogen op schoot bij één van de ouders.

Wandel of fiets langs uitkijkpunten aan de South Rim

Grand Canyon uitkijkpunten met kinderen

De Grand Canyon South Rim is heel toegankelijk voor gezinnen. Je hebt er tal van uitkijkpunten met de mooiste uitzichten over de Grand Canyon. Bij veel uitkijkpunten is goede parkeergelegenheid en een toiletgebouw. Ook zijn de wandelpaden goed aangelegd, waardoor ze heel toegankelijk zijn voor kinderwagens en buggies.

Het meest populaire uitkijkpunt aan de South Rim van de Grand Canyon is uitkijkpunt Mather Point vlakbij het Grand Canyon Visitor Center. Dit uitkijkpunt biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de canyon. Er is een grote parkeerplaats aanwezig en vanuit Mather Point kun je eenvoudig nog een aantal andere uitkijkpunten bekijken, zoals Yavapai Point (1,1 kilometer enkele reis).

Mather Point is ook een van de eerste uitkijkpunten die bezoekers tegenkomen bij het betreden van het park. Het is er vaak druk en kan daarom het beste vroeg in de ochtend worden bezocht om de drukte te vermijden.

Grand Canyon met kinderen

Bezoek het IMAX Theatre

In het plaatsje Tusayan bij de zuidelijke ingang van de Grand Canyon vind je het Grand Canyon IMAX Theater. In deze grote bioscoop wordt de 35-minuten durende film “Grand Canyon: Rivers of Time” afgespeeld.

De film neemt je mee in de geschiedenis van de Grand Canyon en het verhaal van vroege beschavingen die er geleefd hebben. De film is geschikt voor alle leeftijden en wordt meerdere keren per dag afgespeeld.

De film is inspirerend en informatief en daarom zeker een aanrader om te bekijken voordat je de Grand Canyon inrijdt. Bekijk via deze website de actuele speeltijden en hieronder is de trailer te zien.

Word een Junior Ranger!

Junior Ranger-programma: Het Junior Ranger-programma is een interactief en educatief programma voor kinderen van 4-14 jaar oud. Het omvat verschillende activiteiten en opdrachten die kinderen kunnen voltooien om een Junior Ranger-badge te verdienen.

Junior Rangers helpen om het Nationale Park te behouden en beschermen. Kinderen leren over de natuur en geschiedenis, een hele leuke en educatieve activiteit!

Op verschillende plekken in Grand Canyon Village kan het Junior Ranger-activiteitenboek opgehaald worden, zoals bij het Grand Canyon Visitor Center, Yavapai Geology Museum, Kolb Studio of bij Grand Canyon Conservancy.

Na het voltooien van de activiteiten in het activiteitenboek ontvangen kinderen een echte Junior Ranger badge. Lees meer over het Junior Ranger-programma op de website van National Park Service.

Doe een uitdagende trail

Grand Canyon trail met kinderen

Voor oudere kinderen kan het heel leuk zijn om een echte hike te maken de Grand Canyon in. Dus af van de gebaande paden aan de South Rim maar echt de rotsen trotseren!

Een populaire wandeling is de Bright Angel Trail. Je kunt bijvoorbeeld wandelen tot het punt “1,5-Mile Resthouse”. 1,5 mijl staat gelijk aan 2,4 kilometer. Houd er rekening mee dat je natuurlijk ook weer terug moet wandelen. Dat maakt dat de wandeling een totale lengte heeft van circa 4,8 kilometer. Voor oudere kinderen met een goede conditie is dit vaak goed te doen!

Een andere leuke en uitdagende wandeling met kinderen is de South Kaibab Trail naar Cedar Ridge. De South Kaibab Trail biedt fantastische uitzichten (je komt ook langs het prachtige “Ooh Aah point”) op de Grand Canyon, maar het pad is smal en rotsachtig en kan uitdagend zijn voor sommige wandelaars. De wandeling naar Cedar Ridge, die ongeveer 3 mijl (4,8 km) heen en terug is, is echter een goede optie voor gezinnen met oudere kinderen. Het pad is goed onderhouden en er zijn toiletten en schaduwrijke plekken om uit te rusten bij Cedar Ridge.

Zorg voor een goede voorbereiding van je hike, zeker als je met kinderen gaat. Neem bijvoorbeeld voldoende water mee, smeer je goed in met zonnebrand en ga niet op het heetst van de dag. De temperatuur in de Grand Canyon kan enorm oplopen in de zomermaanden.

Rij in een open Hummer

Hummer Grand Canyon

Ga lekker zitten in een grote Hummer en rij langs diverse uitkijkpunten langs de Grand Canyon South Rim! Een leuke tour om in korte tijd veel van de Grand Canyon te kunnen zien. De enthousiaste begeleiding van de gids maakt de tour extra leuk en interessant. Deze tour is natuurlijk erg geschikt voor kinderen. Er is veel te zien, je stapt af en toe uit en de grote open Hummer is erg gaaf.

De Hummer tour start vanuit Buck Wild Hummer Tours in Tusayan. Vanuit daar rij je via de South Entrance Grand Canyon National Park binnen. Deze tour is ook te boeken met zonsondergang (de “Sunset” tour), wanneer de kleuren van de Grand Canyon op z’n mooist zijn. En ben je met een groot gezin of reisgezelschap? Kijk dan eens naar de tour “The Signature Private”, waarbij je de Hummer en Gids helemaal voor jezelf hebt.

Je kunt de Hummer tours hier bekijken en boeken.

Bezoek het Yavapai Geology Museum

Yavapai Geology Museum

Op 20 minuten lopen vanaf het Grand Canyon Visitor Center ligt het Yavapai Geology Museum. Het museum is gewijd aan de geologie van de Grand Canyon en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te weten te komen over de geschiedenis en formatie van de Canyon. Het museum heeft verschillende tentoonstellingsruimtes met interactieve displays, modellen en video’s. Leuk en informatief voor kinderen!

Het museum ligt op een heuveltop en biedt een prachtig uitzicht op de Grand Canyon. Bezoekers kunnen door de ramen van het museum kijken en genieten van het adembenemende uitzicht op de canyon. De wandeling naar het museum (Rim Trail) is door de goed aangelegde paden heel geschikt voor kinderen en zelfs kinderwagens/buggies.

Het museum is gratis te bezoeken. Bekijk de actuele openingstijden op de website van National Park Service.

Grand Canyon Railway

De Grand Canyon Railway is een historische treinreis die begint in het dorp Williams en eindigt bij de South Rim van de Grand Canyon. De trein, die volledig gerestaureerd is, biedt bezoekers een authentieke en nostalgische ervaring, terwijl ze genieten van het prachtige landschap van Arizona.

De Grand Canyon Railway werd oorspronkelijk gebouwd in 1901 en was de belangrijkste manier om toegang te krijgen tot de Grand Canyon. Tegenwoordig is het een toeristische attractie die jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

De trein heeft zowel eersteklas- als tweedeklaszitplaatsen en heeft comfortabele stoelen en grote ramen om van het uitzicht te genieten. Tijdens de treinreis wordt live entertainment verzorgd, zoals cowboyshows en muzikanten die traditionele volksliederen spelen.

Bij aankomst bij de South Rim van de Grand Canyon, hebben bezoekers enkele uren om te verkennen. De Grand Canyon Railway biedt een unieke en nostalgische manier om de Grand Canyon te verkennen en te genieten van het prachtige landschap van Arizona. En hoe gaaf is het om deze activiteit samen met kinderen te ondernemen!

Tickets voor deze leuke tour kun je boeken via www.thetrain.com.

Over de auteur

Author Pieter

Hoi, mijn naam is Pieter. In 2009 maakte ik mijn eerste reis naar de Verenigde Staten. In 2012, 2019, 2020, 2022 en 2023 mocht ik weer afreizen naar dit bijzondere land. Op deze website schrijf ik met veel passie en plezier over één van de mooiste wonderen van de natuur, de Grand Canyon. Op deze pagina vind je al mijn blogs.