De mooiste hotels in de Grand Canyon

Hotels in de Grand Canyon

Zoek je een hotel in de Grand Canyon? Op deze pagina hebben we een aantal prachtige hotels op een rij gezet. De Grand Canyon is een enorm uitgestrekt gebied. De lengte van de Grand Canyon is maar liefst 435 kilometer en de breedte varieert van 15 tot 29 kilometer. Toeristen kunnen op vier plekken terecht; South Rim, North Rim, Grand Canyon East en Grand Canyon West. De meeste toeristen gaan naar de Grand Canyon South Rim.

De South Rim is goed te bereizen vanuit Las Vegas en biedt de bekende weidse uitzichten die iedereen kent. Daarnaast biedt de South Rim veel uitzichtpunten, een Grand Canyon Visitor Center, de wereldberoemde Desert View Watchtower en je vindt er Grand Canyon National Park Airport voor een helikoptervlucht over de Grand Canyon.

Top 4 Grand Canyon Hotels

Onderstaande 4 hotels hebben we geselecteerd op basis van de ligging, onze eigen ervaringen in de Grand Canyon en of ze iets extra’s te bieden hebben. Op deze pagina vind je nog veel meer informatie dan enkel deze 4 hotels, lees dus vooral verder en vorm je eigen mening over wat voor jou het beste Grand Canyon hotel is!

1. The Grand Hotel at the Grand Canyon

The Grand Hotel at the Grand Canyon is een heerlijk sfeervol 4-sterren hotel in Tusayan op slechts een kwartier rijden van de South Rim. Het hotel heeft een sfeervolle entree, een eigen zwembad met jacuzzi en een fitnesruimte. Dit hotel is één van de weinige 4-sterrenhotels nabij de Grand Canyon.

2. Bright Angel Lodge

Bright Angel Lodge is een fijn 3-sterren hotel in Grand Canyon National Park op loopafstand van prachtige uitzichtpunten. De Bright Angel Lodge wordt met name gewaardeerd door de schitterende locatie aan de South Rim. Vanuit de Lodge kun je met de bus of lopend naar de hoogtepunten van de South Rim.

3. Red Feather Lodge

Red Feather Lodge ligt middenin Tusayan en is een aangenaam hotel met een positieve beoordeling van een 8,6. In 2019 heb ik een samen met mijn gezin (2 kleine kinderen) overnacht in het Red Feather Hotel en dat is ons goed bevallen. Je zit op loopafstand van enkele restaurants en rijdt zo Grand Canyon National Park in. Daarnaast was het hotel een uitstekende uitvalsbasis voor onze helikoptervlucht over de Grand Canyon, we hoefden slechts een paar minuten te rijden.

4. Grand Canyon Western Ranch

Overnachten op een ranch? Helemaal opgaan in de sfeer van het oude westen? Op de Grand Canyon Western Ranch vind je het: cowboys, liederen bij het kampvuur, paardrijden en huifkartochten. En dat midden in de natuur op slechts 2 uurtjes rijden van Las Vegas.

De Grand Canyon Western Ranch is gelegen ten westen van de Grand Canyon. Bij de ranch is het mogelijk om een helikoptervlucht over de Grand Canyon te reserveren. De ranch ligt op slechts een half uurtje rijden van de Grand Canyon Skywalk, een zwevend glasplatform boven de Canyon. Een hele mooie plek om te overnachten vlakbij de Grand Canyon!

Hotels Grand Canyon South Rim

Vlakbij de Grand Canyon liggen twee plaatsjes: Grand Canyon Village en Tusayan. Grand Canyon Village ligt daadwerkelijk in Grand Canyon National Park. Tusayan ligt net buiten de ingang van het park, op ruim 10 kilometer afstand van het Grand Canyon Visitor Center.

Hotels Grand Canyon Village

Grand Canyon Village is een unieke plek om te verblijven. Het plaatsje ligt in Grand Canyon National Park, achter de park entrance. Vanuit je hotel rij je in een paar minuten naar de rand van de Grand Canyon. Wandelen kan ook, via de South Rim Trail, een eenvoudige wandeling (ruim 3 km) via een grotendeels verharde weg naar Yavapai Point.

Hotels Tusayan

Een hotel in Grand Canyon Village is natuurlijk prachtig. Maar ook het nabijgelegen plaatsje Tusayan is een hele mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan de South Rim. Hotels in Tusayan zijn er volop, er is dus genoeg keuze.

Tusayan ligt vlakbij de ingang van Grand Canyon National Park en op een paar minuten rijden van Grand Canyon National Park Airport. Ook vind je in Tusayan het Grand Canyon IMAX Theater, een groot theater waar een film/docu over de Grand Canyon draait.

Reis van Las Vegas naar de Grand Canyon

Rij je van Las Vegas naar de Grand Canyon South Rim? Dan kom je langs verschillende kleine plaatsjes. De plaatsjes in volgorde van afstand (in kilometers) tot de Grand Canyon South Rim zijn: Grand Canyon Village (3,5 km), Tusayan (10,6 km), Grand Canyon Junction (46,5 km), Williams (95 km), Ash Fork (124 km), Seligman (164 km) en Kingman (277 km). In alle plaatsen zijn hotels te vinden voor je bezoek aan de Grand Canyon!

Goedkoop hotel Grand Canyon

Wat is het goedkoopste hotel in de Grand Canyon? We kijken naar alle hotels op maximaal anderhalf uur rijden op Grand Canyon Village. Een hotel die zeer vaak als goedkoopste uit de bus komt is Ash Fork Inn.

Het 2-sterren motel ligt op de route van Las Vegas naar de Grand Canyon in het plaatsje Ash Fork. Voormalige bezoekers van Ash Fork Inn waarderen ook vooral de locatie van het motel en de goede prijs/kwaliteit verhouding. Verwacht voor de bescheiden prijzen (een paar tientjes per nacht) geen mooi aangekleed hotel met zwembad. Een uitstekende pitstop van Las Vegas naar de Grand Canyon is Ash Fork Inn wel!

Grand Canyon Skywalk

Hotel Grand Canyon North Rim

De Grand Canyon South Rim is erg toeristisch. Er zijn volop hotels aanwezig er is een grote diversiteit aan tours beschikbaar. Hoe anders is dat bij de North Rim! Dit gebied, op 6 uur rijden van Las Vegas, is veel minder goed te bereiken. Het is ook enkel geopend van half mei tot half oktober wegens hevige sneeuwval in de wintermaanden.

Uniek aan de North Rim is de rust en de hoeveelheid bomen, welke hier groeien door de fors hogere ligging van de North Rim ten opzichte van de South Rim. De temperatuur aan de North Rim ligt ook stukken lager.

Er is slechts één North Rim hotel, genaamd Grand Canyon Lodge. Dit eenvoudige 2-sterren hotel is prachtig gelegen aan de rand van de North Rim (zie onderstaande foto). Er is een restaurant, een winkeltje en een camping aanwezig bij de Grand Canyon Lodge.

Hotels in de Grand Canyon

Overnachten op de bodem van de Grand Canyon

Op de bodem van de Grand Canyon, aan de voet van de Colorado River, vind je de Phantom Ranch. De Phantom Ranch is alleen te voet, met een ezel of met een een raft (via de Colorado River) te bereiken.

Verondersteld wordt dat de Phantom Range, welke beschikt over ruim 10 cabins, één van de moeilijkste hotels is in de USA om te reserveren. Reserveringen worden verloot om de grote vraag het hoofd te kunnen bieden en reserveringen eerlijk te verdelen. Benieuwd hoe je een cabin kunt reserveren? Lees hier meer over de Phantom Range Lottery.

Veelgestelde vragen Grand Canyon hotels

Welke hotels liggen in Grand Canyon National Park?

Een aantal hotels liggen daadwerkelijk in Grand Canyon National Park, achter de entree van het park. Dit zijn: El Tovar Hotel, Bright Angel Lodge & Cabins, Kachina Lodge, Thunderbird Lodge, Maswik Lodge, Phantom Ranch en Grand Canyon Lodge. De meeste hotels liggen in Grand Canyon Village bij de South Rim.

Wat is het beste luxe hotel in de Grand Canyon?

Zoek je een luxe hotel in de Grand Canyon? Er liggen een aantal luxe hotels op rijafstand van de Grand Canyon. Dit zijn DoubleTree by Hilton Hotel Flagstaff (4 sterren) op ruim anderhalf uur rijden van Grand Canyon Village.

Een andere luxe Grand Canyon hotel is Twin Arrows Navajo Casino Resort (4 sterren), ook ruim anderhalf uur rijden van Grand Canyon Village.

Tot slot is er het 4-sterren hotel The Grand Hotel at the Grand Canyon. Dit hotel heeft de meest gunstige ligging ten opzichte van de South Rim. In een kwartier rijden sta je bij Mather Point en kijk je uit over de imposante Grand Canyon.

Waar kan ik het beste overnachten in de Grand Canyon?

Er liggen tientallen hotels in en rondom Grand Canyon National Park. De meest centrale en toeristische plaatsen om een hotel in de Grand Canyon te boeken is in Grand Canyon Village of in Tusayan. Beide plaatsen bieden een fantastische uitvalsbasis vlakbij de South Rim.

Over de auteur

Author Pieter

Hoi, mijn naam is Pieter. In 2009 maakt ik mijn eerste reis naar de Verenigde Staten. In 2012, 2019, 2020, 2022 en 2023 mocht ik weer afreizen naar dit bijzondere land. Op deze website schrijf ik met veel passie en plezier over één van de mooiste wonderen van de natuur, de Grand Canyon. Op deze pagina vind je al mijn blogs.

EnglishGermanFrenchItaly