De mooiste hotels in de Grand Canyon

Hotels in de Grand Canyon

Zoek je een hotel in de Grand Canyon? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over hotels in de Grand Canyon!

De Grand Canyon is een enorm uitgestrekt gebied. De lengte van de Grand Canyon is maar liefst 435 kilometer en de breedte varieert van 15 tot 29 kilometer.

Toeristen kunnen op vier plekken terecht; South Rim, North Rim, Grand Canyon East en Grand Canyon West. De meeste toeristen gaan naar de Grand Canyon South Rim.

De South Rim is goed te bereizen vanuit Las Vegas en biedt de bekende weidse uitzichten die iedereen kent. Daarnaast biedt de South Rim veel uitzichtpunten, het Grand Canyon Visitor Center, de wereldberoemde Desert View Watchtower en je vindt er Grand Canyon National Park Airport voor een helikoptervlucht over de Grand Canyon.

TOP-3 hotels in Grand Canyon National Park

Hieronder vind je 3 hotels gelegen in Grand Canyon National Park. De ligging van deze hotels is prachtig. De eerste twee hotels (El Tovar en Bright Angel Lodge) liggen daadwerkelijk aan de rand van de Grand Canyon met adembenemende uitzichten. Yavapai Lodge ligt op een sfeervolle plek tussen de bomen.

1. El Tovar – Inside the Park

✔ €400 – €450 per nacht

✔ Hotel aan de rand van de Grand Canyon

✔ Gelegen bij de Bright Angel Trail

✔ Historische charme met moderne luxe

El Tovar hotel combineert historische charme met moderne luxe. El Tovar Hotel ligt direct aan de rand van de Grand Canyon met een adembenemend uitzicht over de Grand Canyon.

Het El Tovar Dining Room staat bekend om zijn voortreffelijke keuken. Het hotel ligt vlakbij de beroemde Bright Angel trail (10 minuten lopen) en het Grand Canyon Visitor Center (prachtige wandeling van 45 minuten lopen langs de rand van de Grand Canyon).

Beroemdheden als President Roosevelt, Albert Einstein en Oprah Winfrey hebben overnacht in het authentieke El Tovar hotel. De combinatie van locatie, historie en luxe maken van El Tovar een fantastisch hotel om te verblijven.

2. Bright Angel Lodge

✔ €250 – €300 per nacht

✔ Hotel aan de rand van de Grand Canyon

✔ Gelegen bij de Bright Angel Trail

✔ Hotel met een lange historie en veel charme

Bright Angel Lodge is een fijn 3-sterren hotel in Grand Canyon National Park op loopafstand van prachtige uitzichtpunten. De Bright Angel Lodge wordt met name gewaardeerd door de schitterende locatie aan de South Rim.

Vanuit de Lodge kun je met de bus of lopend naar de hoogtepunten van de South Rim. Ook kun je direct vanuit het hotel één van de mooiste hikes in de Grand Canyon maken, de Bright Angel Trail.

3. Yavapai Lodge

✔ €250 – €300 per nacht

✔ Op 3 minuten rijden van de South Rim

✔ Sfeervol hotel tussen de bomen in Grand Canyon Nationale Park

✔ Op loopafstand van supermarkt en shuttlebus

Net als El Tovar en Bright Angel Hotel, ligt Yavapai Lodge in het nationale park. Het eenvoudige hotel ligt op een sfeervolle plek tussen de bomen. Yavapai Lodge is een uitstekende uitvalsbasis voor je bezoek aan de Grand Canyon. De afstand naar het Visitor Center bedraagt slechts 1.3 kilometer.

Yavapai Lodge heeft een leuk restaurant met een mooi terras. Wij hebben heerlijk buiten gegeten onder het genot van een kampvuur en gitaarmuziek. Op loopafstand van de lodge vind je een grote supermarkt (Grand Canyon Village Market & Deli).

TOP-3 hotels in Tusayan

Hieronder vind je 3 hotels gelegen in Tusayan. Hoewel deze hotels niet in Grand Canyon National Park liggen is de ligging gunstig. Tusayan ligt op 5 minuten rijden van de ingang van het park en 15 minuten van het Visitor Center. Tusayan biedt daarnaast verschillende faciliteiten, zoals restaurants, winkels, een vliegveldje en het IMAX theater.

1. The Grand Hotel at the Grand Canyon

✔ €300 – €350 per nacht

✔ Op 15 minuten rijden van de South Rim

✔ Op 3 minuten rijden van Grand Canyon National Park Airport

✔ Één van de luxere hotels nabij de Grand Canyon

The Grand Hotel at the Grand Canyon is een heerlijk sfeervol 4-sterren hotel in Tusayan op slechts een kwartier rijden van de South Rim.

Het hotel heeft een sfeervolle entree, een eigen zwembad met jacuzzi en een fitnessruimte. Dit hotel is één van de weinige 4-sterrenhotels vlakbij de Grand Canyon en heel geschikt voor mensen die een luxe en comfortabel verblijf zoeken.

2. Red Feather Lodge

✔ €200 – €250 per nacht

✔ Op 15 minuten rijden van de South Rim

✔ Op 3 minuten rijden van Grand Canyon National Park Airport

✔ Veel faciliteiten en goede prijs-kwaltieit verhouding

Red Feather Lodge ligt middenin Tusayan en is een aangenaam hotel met een positieve beoordeling van een 9. Samen met onze kinderen van 2 en 4 jaar hebben we overnacht in in het Red Feather Hotel en dat is ons goed bevallen.

Het hotel zit op loopafstand van enkele restaurants en je rijdt zo Grand Canyon National Park in. Daarnaast was het hotel een uitstekende uitvalsbasis voor onze helikoptervlucht over de Grand Canyon. Het is slechts een paar minuten rijden naar Grand Canyon National Park Airport.

3. Squire Resort at the Grand Canyon

✔ €300 – €350 per nacht

✔ Op 15 minuten rijden van de South Rim

✔ Op 3 minuten rijden van Grand Canyon National Park Airport

✔ Familiehotel met 2 restaurants, zwembaden, bowlingbaan en fitness

Met je gezin naar de Grand Canyon? Bekijk dan het hotel Squire Resort at the Grand Canyon. Het hotel wordt positief beoordeel door gezinnen door de vele faciliteiten die het hotel biedt. Het hotel heeft een binnen- en buitenzwembad, een bowlingbaan, speelhal en een fitnesscentrum.

Net als de andere hotels in Tusayan is Squire Resort at the Grand Canyon een fantastische uitvalsbasis voor je bezoek aan de Grand Canyon. In circa 15 minuten rijden arriveer je bij het Grand Canyon Visitor Center van waaruit je de South Rim kunt ontdekken.

Hotels Grand Canyon South Rim

Vlakbij de Grand Canyon liggen twee plaatsjes: Grand Canyon Village en Tusayan. Grand Canyon Village ligt daadwerkelijk in Grand Canyon National Park. Tusayan ligt net buiten de ingang van het park, op ruim 10 kilometer afstand van het Grand Canyon Visitor Center.

Hotels Grand Canyon Village

Grand Canyon Village is een unieke plek om te verblijven. Het plaatsje ligt in Grand Canyon National Park, achter de park entrance. Vanuit je hotel rij je in een paar minuten naar de rand van de Grand Canyon. Wandelen kan ook, via de South Rim Trail, een eenvoudige wandeling (ruim 3 km) via een grotendeels verharde weg naar Yavapai Point.

Hotels Tusayan

Een hotel in Grand Canyon Village is natuurlijk prachtig. Maar ook het nabijgelegen plaatsje Tusayan is een hele mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan de South Rim. Hotels in Tusayan zijn er volop, er is dus genoeg keuze.

Tusayan ligt vlakbij de ingang van Grand Canyon National Park en op een paar minuten rijden van Grand Canyon National Park Airport. Ook vind je in Tusayan het Grand Canyon IMAX Theater, een groot theater waar een film/docu over de Grand Canyon draait.

Reis van Las Vegas naar de Grand Canyon

Rij je van Las Vegas naar de Grand Canyon South Rim? Dan kom je langs verschillende kleine plaatsjes. De plaatsjes in volgorde van afstand (in kilometers) tot de Grand Canyon South Rim zijn: Grand Canyon Village (3,5 km), Tusayan (10,6 km), Grand Canyon Junction (46,5 km), Williams (95 km), Ash Fork (124 km), Seligman (164 km) en Kingman (277 km). In alle plaatsen zijn hotels te vinden voor je bezoek aan de Grand Canyon!

Goedkoop hotel Grand Canyon

Wat is het goedkoopste hotel in de Grand Canyon? We kijken naar alle hotels op maximaal anderhalf uur rijden op Grand Canyon Village. Een hotel die zeer vaak als goedkoopste uit de bus komt is Ash Fork Inn.

Het 2-sterren motel ligt op de route van Las Vegas naar de Grand Canyon in het plaatsje Ash Fork. Voormalige bezoekers van Ash Fork Inn waarderen ook vooral de locatie van het motel en de goede prijs/kwaliteit verhouding. Verwacht voor de bescheiden prijzen (een paar tientjes per nacht) geen mooi aangekleed hotel met zwembad. Een uitstekende pitstop van Las Vegas naar de Grand Canyon is Ash Fork Inn wel!

Hotel Grand Canyon North Rim

De Grand Canyon South Rim is erg toeristisch. Er zijn volop hotels aanwezig er is een grote diversiteit aan tours beschikbaar. Hoe anders is dat bij de North Rim! Dit gebied, op 6 uur rijden van Las Vegas, is veel minder goed te bereiken. Het is ook enkel geopend van half mei tot half oktober wegens hevige sneeuwval in de wintermaanden.

Uniek aan de North Rim is de rust en de hoeveelheid bomen, welke hier groeien door de fors hogere ligging van de North Rim ten opzichte van de South Rim. De temperatuur aan de North Rim ligt ook stukken lager.

Er is slechts één North Rim hotel, genaamd Grand Canyon Lodge. Dit eenvoudige 2-sterren hotel is prachtig gelegen aan de rand van de North Rim (zie onderstaande foto). Er is een restaurant, een winkeltje en een camping aanwezig bij de Grand Canyon Lodge.

Hotels in de Grand Canyon

Overnachten op een Ranch

Helemaal opgaan in de sfeer van het oude westen? Op de Grand Canyon Western Ranch vind je het: cowboys, liederen bij het kampvuur, paardrijden en huifkartochten. En dat midden in de natuur op slechts 2 uur rijden van Las Vegas.

De Grand Canyon Western Ranch is gelegen ten westen van de Grand Canyon. Bij de ranch is het mogelijk om een helikoptervlucht over de Grand Canyon te reserveren. De ranch ligt op slechts een half uur rijden van de Grand Canyon Skywalk, een zwevend glasplatform boven de Canyon. Een hele mooie plek om te overnachten vlakbij de Grand Canyon!

Overnachten op de bodem van de Grand Canyon

Op de bodem van de Grand Canyon, aan de voet van de Colorado River, vind je de Phantom Ranch. De Phantom Ranch is alleen te voet, met een ezel of met een een raft (via de Colorado River) te bereiken.

Verondersteld wordt dat de Phantom Ranch, welke beschikt over ruim 10 cabins, één van de moeilijkste hotels is in de USA om te reserveren. Reserveringen worden verloot om de grote vraag het hoofd te kunnen bieden en reserveringen eerlijk te verdelen. Benieuwd hoe je een cabin kunt reserveren? Lees hier meer over de Phantom Ranch Lottery.

Veelgestelde vragen Grand Canyon hotels

Welke hotels liggen in Grand Canyon National Park?

Een aantal hotels liggen daadwerkelijk in Grand Canyon National Park, achter de entree van het park.

Aan de South Rim, met uitzicht op de Grand Canyon, vind je de hotels Bright Angel Lodge, El Tovar Hotel, Thunderbird Lodge en Kachine Lodge.

Iets verder van de rand van de Grand Canyon, vind je de hotels Maswik Lodge en Yavapai Lodge. Op de bodem van de Grand Canyon vlakbij de Colorado River die dwars door de Grand Canyon stroomt, vind je Phantom Ranch. Je kunt hier alleen komen door naar beneden te wandelen.

Aan de Grand Canyon North Rim, het veel minder toeristische gedeelte van de Grand Canyon, vind je Grand Canyon Lodge met uitzicht over de Grand Canyon.

Wat is het beste luxe hotel in de Grand Canyon?

Zoek je een luxe hotel in de Grand Canyon? Aan de rand van de Grand Canyon hotel vind je El Tovar Hotel. Een betere locatie in de Grand Canyon vind je niet. In Tusayan, op 15 minuten rijden van de rand van de Grand Canyon, vind je The Grand Hotel at the Grand Canyon. Deze twee 4-sterren hotels kunnen beschouwd worden als de meest luxe hotels vlakbij de Grand Canyon.

Waar kan ik het beste overnachten in de Grand Canyon?

Wat mij betreft kun je het beste overnachten in Grand Canyon National Park, achter de entree van het park. De hotels aan de rand van de Grand Canyon bieden een fantastisch uitzicht over de Grand Canyon. Dit zijn de hotels: Bright Angel Lodge, El Tovar Hotel, Thunderbird Lodge en Kachine Lodge. De ligging van deze hotels is ook heel gunstig wanneer je wandeling wilt maken op de Bright Angel Trail.

Over de auteur

Author Pieter

Hoi, mijn naam is Pieter. In 2009 maakte ik mijn eerste reis naar de Verenigde Staten. In 2012, 2019, 2020, 2022 en 2023 mocht ik weer afreizen naar dit bijzondere land. Op deze website schrijf ik met veel passie en plezier over één van de mooiste wonderen van de natuur, de Grand Canyon. Op deze pagina vind je al mijn blogs.