fbpx

Mooiste uitkijkpunten in de Grand Canyon

De mooiste uitzichten over de Grand Canyon

De Grand Canyon telt tal van adembenemende uitkijkpunten. Op deze pagina vind je de mooiste uitkijkpunten aan de Grand Canyon South Rim, de meest populaire en toeristische kant van de Grand Canyon.

Het toeristische deel van de South Rim is ruim 50 kilometer lang. Veel uitkijkpunten kun je met je eigen huurauto bezoeken en bij veel uitkijkpunten is er gelegenheid om je auto te parkeren. Je kunt ook een shuttlebus pakken vanuit Grand Canyon Village die je langs diverse uitkijkpunten rijdt.

TIP: Ik vond het heel leuk om diverse uitkijkpunten wandelend te bezoeken (via de Rim Trail). Je kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren. Je kunt je auto parkeren bij het Grand Canyon Visitor Center en wandelt (of fietst) vanuit daar naar het Noorden (richting Hopi Point) of naar het Zuiden (richting Pipe Creek Vista en Yaki Point).

Op onderstaande kaart zie je Mather Point ongeveer in het midden van de wandelroute. Vanuit daar kun je naar het Noorden of naar het Zuiden wandelen of fietsen.

Let op: De South Rim telt nog veel meer uitkijkpunten dan bovenstaande kaart laat zien. De gehele South Rim route is ruim 50 kilometer lang. Alle uitkijkpunten zijn goed te vinden op Google Maps.

Mather Point

Mather Point

Het bekendste uitkijkpunt van de Grand Canyon is Mather Point. Dit komt mede door de goede ligging vlakbij het Grand Canyon Visitor Center waar ook volop parkeergelegenheid aanwezig is. Je loopt in ongeveer 5 minuten van het Visitor Center naar Mather Point. Tip: bezoek Mather Point met zonsopkomst of zonsondergang.

Desert View

Uitkijkpunten Grand Canyon Desert View

Een prachtig uitzicht over de Grand Canyon vind je bij de Desert View Watchtower. Het uitkijkpunt ligt vlakbij ingang “East Entrance” aan de Grand Canyon South Rim.

Bijzonder aan dit uitkijkpunt is de uitkijktoren aan de rand van de Grand Canyon. Je kunt de toren, welke gebouwd is in 1932, beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht. Bekijk hier de openingstijden van de Watchtower.

Ooh Aah Point

Grand Canyon trail met kinderen

Op zoek naar avontuur? Loop dan de South Kaibab Trail naar Ooh Aah Point. De wandeling is ruim 1 kilometer lang. Je maakt een mooie klim en gaat echt buiten de gebaande paden. Aangekomen bij Ooh Aah Point kun je de wandeling ook verlengen naar Cedar Ridge (1,9 km) of naar Skeleton Point (4,3 km). Bekijk hieronder de wandeling langs alle uitkijkpunten.

Bereid je altijd goed voor op een hike in de Grand Canyon. De weersomstandigheden kunnen extreem zijn, denk aan zeer hoge temperaturen. Bekijk de website van National Park Service voor meer informatie over de South Kaibab Trail en de voorbereiding.

Hopi Point

Uitkijkpunt Hopi Point Grand Canyon

Een heel toegankelijk uitkijkpunt over de Grand Canyon is Hopi Point. Het ligt circa 15 minuten vanaf het Grand Canyon Visitor Center. Je kunt met de auto dichtbij het uitkijkpunt komen en er is een toiletgebouw aanwezig.

Daarnaast zit je vlakbij andere uitkijkpunten Powell Point en Maricopa Point, allemaal op loopafstand (30 minuten lopen) van elkaar. Je kunt dit uitkijkpunt dus heel mooi combineren met een prachtige wandeling langs de rand van de Grand Canyon.

Wandeling langs drie uitkijkpunten aan de South Rim:

Mohave Point

Uitkijkpunt Mohave Point Grand Canyon

Op 30 minuten wandelen van Hopi Point (het vorige uitkijkpunt uit deze lijst) vind je Mohave Point. Bijzonder aan dit uitkijkpunt is het mooie uitzicht op de Colorado River. Mohave Point ligt op bijna 7 kilometer vanaf Grand Canyon Village. Je kunt eenvoudig de shuttle bus pakken om dit uitkijkpunt (en ook andere) te bezoeken.

Grandview Point

Uitzicht Grand Canyon Grandview Point

Één van de meest populaire uitkijkpunten is Grandview Point op 20 minuten rijden vanaf het Visitor Center. Bij Grandview Point kun je de Grandview Trail doen, een ruige, smalle en steile wandeling voor ervaren wandelaars.

Wil je deze trail doen, bereid je dan goed voor. Denk hierbij aan het meenemen van voldoende water, het tijdstip (in verband met de hitte en zon) en het feit dat je op de heenweg naar beneden gaat en je dus ook weer naar boven zult moeten lopen. Bekijk voor meer informatie de trail-pagina op de website van National Park Service.

Je kunt het bezoek aan Grandview Point natuurlijk ook houden bij het enkel bezoeken van het uitkijkpunt.

Yaki Point

Uitkijkpunten Grand Canyon Yaki Point

Yaki Point is een prachtig uitzichtpunt aan de South Rim. Yaki Point ligt hemelsbreed vlakbij de start van de South Kaibab Trail (naar Ooh Aah Point). Je kunt met de shuttle bus vanuit Grand Canyon Village naar Yaki Point, je eigen auto daar parkeren is namelijk niet mogelijk.

Wandelen kan ook, vanuit het Grand Canyon Visitor Center. Je kunt grotendeels de Rim Trail pakken, een mooie wandeling langs de rand van Grand Canyon (met goede wandelpaden), een wandeling van ongeveer 5 kilometer.

Veelgestelde vragen over Grand Canyon uitzichtpunten

Wat is het beste tijdstip van de dag om de Grand Canyon te bekijken?

Over het algemeen zijn de beste tijdstippen om de Grand Canyon te bekijken in de vroege ochtend of late namiddag, omdat de lichtinval op dat moment zacht is en de kleuren van de canyon en de omgeving goed tot hun recht komen. In de zomer kan het erg warm zijn in de Grand Canyon, ook daarom kan het aangenaam zijn om de uitkijkpunten in de vroege ochtend of namiddag/avond te bezoeken.

Zijn de uitzichtpunten toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Ja, veel van de uitzichtpunten langs de Grand Canyon zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Aan de South Rim zijn speciale parkeerplaatsen, aangepaste toiletten en paden voor rolstoelgebruikers bij verschillende uitzichtpunten. Er zijn ook speciale shuttles die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers die van het ene uitzichtpunt naar het andere rijden.

Is er een verschil tussen het uitzicht vanaf de North Rim en de South Rim?

Ja, er is een verschil tussen het uitzicht vanaf de North Rim en de South Rim van de Grand Canyon. De South Rim biedt een panoramisch uitzicht op de Grand Canyon en de Colorado-rivier diep in de kloof. Het uitzicht vanaf de South Rim is ook bekender en populairder dan het uitzicht vanaf de North Rim, met uitzichtpunten zoals Mather Point en Yavapai Point.

De North Rim biedt een ander soort uitzicht, met een meer afgelegen, wilde en ruige uitstraling. Het uitzicht vanaf de North Rim is over het algemeen minder druk dan de South Rim en biedt meer gevarieerde uitzichten vanwege het hogere hoogteverschil. Het uitzicht vanaf de North Rim is ook groener en bosrijker dan vanaf de South Rim vanwege de hogere ligging en het koelere klimaat.

Over de auteur

Author Pieter

Hoi, mijn naam is Pieter. In 2009 maakte ik mijn eerste reis naar de Verenigde Staten. In 2012, 2019, 2020, 2022 en 2023 mocht ik weer afreizen naar dit bijzondere land. Op deze website schrijf ik met veel passie en plezier over één van de mooiste wonderen van de natuur, de Grand Canyon. Op deze pagina vind je al mijn blogs.