Een helikoptervlucht over de Grand Canyon: voor velen de ultieme bucket list ervaring!

Op onze website vind je alle informatie: TOP-10 helikoptervluchten, ervaringen en praktische informatie. Voor vrijwel elk budget is er een helikoptervlucht beschikbaar!

1. TOP-10 meest geboekte helikoptervluchten
2. Informatie Papillon Helicopters
3. Ervaringen helikoptervlucht Grand Canyon
4. Kosten van een helikoptervlucht
5. Praktische informatie
6. Vlucht vanuit Las Vegas

helikoptervlucht Grand Canyon landing

Helikoptervlucht Grand Canyon met landing

Helikoptervlucht Grand Canyon TOP-10

Het aanbod helikoptervluchten is zeer uitgebreid. Zo kun je de vlucht beginnen vanuit de Grand Canyon (Grand Canyon Airport) of Las Vegas.

Ook kun je een helikoptervlucht combineren met een landing in de Grand Canyon, een jeep tour, wandeling, boot tocht, diner, raften, kajakken, paardrijden of vliegtuig tour. Je verdwaalt in het grote aanbod!

Direct een overzicht van de 10 meest geboekte helikoptervluchten?

> Bekijk hier de top-10 meest geboekte helikoptervluchten

Papillon Helicopters

De grootste organisatie op het gebied van helikoptervluchten over de Grand Canyon is Papillon Helicopters.

Vluchten met Papillon zijn te boeken via de site van Papillon. Met een floot van ruim 50 helikopters en jaarlijks ruim 600.000 passagiers is Papillon een zeer gerenommeerd sightseeing bedrijf in de Grand Canyon!

Papillon biedt tientallen helikoptervluchten aan, zowel losse helikoptervluchten als een vlucht in combinatie met een andere mooie tour. Na het reserveren van je helikoptervlucht ontvang je de e-tickets in je mailbox.

> Rechtstreeks boeken bij Papillon Helicopters

Ervaringen Helikoptervlucht Grand Canyon

Jaarlijkse vliegen honderdduizenden mensen over de Grand Canyon. De online beoordelingen zijn lovend:

WAUW, waanzinnige ervaring en piloot deed het geweldig

Wat een beleving!!! Deze kan ik van mijn bucketlist afstrepen

Zeer vriendelijk onthaal van een ervaren piloten die veel uitleg heeft gegeven

Eigen ervaring

In mei 2019 heb ik voor de tweede keer een helikoptervlucht over de Grand Canyon gemaakt, deze keer samen met mijn vrouw en twee kinderen van 2 en 4 jaar. De kinderen vonden het werkelijk geweldig. Mijn dochter van 4 jaar wou gelijk nog een keer.

Bekijk hier de video van onze helikoptervlucht:

Ons hotel
Gedurende onze dagen in de Grand Canyon verbleven we in de Red Feather Lodge. Het hotel is absoluut een aanrader; het is gelegen in Tusayan, een plaatsje op enkele kilometers vanaf de ingang van Grand Canyon National Park. Daarnaast is Tusayan gelegen naast Grand Canyon National Park Airport, waar veel helikoptervluchten vertrekken.

Kosten helikoptervlucht Grand Canyon

Voor praktisch ieders budget is er een geweldig helikoptervlucht beschikbaar!

Goedkope helikoptervlucht Grand Canyon
Prijzen van de helikoptervluchten starten vanaf ongeveer 199 dollar per persoon voor een helikoptervlucht van 25 minuten, een mooie duur om een goed beeld te krijgen van de indrukwekkende Canyon. Daarnaast biedt een dergelijke helikoptervlucht meer dan voldoende mogelijkheden voor het maken van foto’s en filmpjes.

Helikoptervlucht Grand Canyon 70 minuten + landing
Voor mensen met een hoger budget zijn er meer mogelijkheden, bijvoorbeeld het maken van landing in de Grand Canyon. Daarnaast is de duur van dergelijke vluchten langer waardoor het ook mogelijk is om meer van de Grand Canyon en omgeving te bekijken, bijvoorbeeld de Hoover Dam, de grootste dam van de Verenigde Staten.

Helikoptervlucht + boot tour
Complete dag-vullende tours zijn de top of the bill tours uit het aanbod van Papillon Helicopters, waarbij een helikoptervlucht over de Grand Canyon gecombineerd is met een landing op de bodem van de Canyon, een champagne-picnic, boottocht en hotel pick-up en drop-off in Las Vegas .

Helikoptervlucht Grand Canyon

Helikoptervlucht Grand Canyon

Praktische informatie

Er zijn een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Onderstaande zaken hebben betrekking op een boeking bij Papillon Helicopters.

 • Binnen 48 uur na je reservering ontvang je een E-Ticket voor je vlucht. E-Ticket niet ontvangen? Mogelijk is deze in je spam-map gekomen. Zo niet, neem dan contact op met papillon via RES@PAPILLON.COM.
 • De check-in tijden zijn te vinden op je E-Ticket.
 • Neem je paspoort mee naar het vliegveld.
 • Een tour inclusief een pick-up vanaf het hotel? De bus rijdt langs vrijwel alle grote hotels aan de Strip en Downtown Las Vegas. Opgehaald worden vanaf een privé-verblijf is niet mogelijk, enkel vanaf grote hotels.
 • Je Papillon vlucht onverhoopt annuleren? Tenzij anders vermeld kunnen tours gewijzigd of geannuleerd worden tot 24 uur voor vertrek zonder boete. Annuleringen binnen 24 uur voor vertrek worden niet terugbetaald. Bekijk hier de volledige annuleringsvoorwaarden.
 • Je mag een flesje water meenemen aan boord van de helikopter. Het is niet toegestaan om het flesje gedurende de vlucht te openen.
 • Foto- en videocamera’s zijn toegestaan aan boord!

> Bekijk hier de top-10 meest geboekte helikoptervluchten

Helikoptervlucht vanuit Las Vegas

De autorit van Las Vegas naar de Grand Canyon neemt een aantal uren in beslag. Om specifiek te zijn: Van Las Vegas centrum naar de South Rim Terminal bedraagt 440 kilometer. Niet zo gek dus dat veel mensen zich afvragen of een een helikoptervlucht over de Grand Canyon vanuit Las Vegas mogelijk is.

Het antwoord is eenvoudig: Ja, geen probleem. De Las Vegas Terminal is slechts een paar honderd meter verwijderd van de Las Vegas Strip (zie hier het adres). Papillon Helicopters, het grootste sightseeing bedrijf van de Grand Canyon, biedt allerlei mooie vluchten naar de Grand Canyon aan die starten vanaf de Las Vegas Terminal.

Zie in onderstaand filmpje mooie beelden van een helikoptervlucht over de Las Vegas Strip inclusief een transfer vanaf je hotel met een limousine. Goed om te weten; dit is de Strip Highlights Tour with Limo Transfers die niet naar de Grand Canyon vliegt, enkel over de Las Vegas Strip. Desalniettemin dat zijn de beelden indrukwekkend.

Goedkoopste helikoptervlucht Grand Canyon vanuit Las Vegas

De goedkoopste helikoptervlucht die je kunt boeken vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon is de Golden Eagle Air Tour. De tour duurt ongeveer 3,5 a 4 uur en kost op het moment van schrijven 239 dollar (omgerekend +/- 203 euro). Voor kinderen tussen de 2 en 11 jaar kost de tour 20 dollar minder. Let wel; de prijzen die Papillon noemt zijn vanaf-prijzen, deze kunnen per dag verschillen en ook per uur van de dag.

Helikoptervlucht vanuit Las Vegas inclusief landing

Wil je de Grand Canyon, ondanks je korte bezoek aan het gebied, toch echt ervaren? Boek dan een helikoptervlucht inclusief landing. Hoewel een vlucht heel bijzonder en imposant is; vanuit de lucht blijft het toch een abstract geheel. Als je landt voel, ruik en zie je de bijzondere natuur.

Papillon biedt een aantal mooie helikoptervluchten vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon aan inclusief landing. Gesorteerd op de prijs, van laag naar hoog, zijn dit de volgende tours:

 • Golden Eagle Air Tour: Vanaf 239 dollar per persoon / 3,5 a 4 uur durende tour.
 • Golden Eagle with Vegas Strip: Vanaf 299 dollar / 3 a 3,5 uur / Inclusief transfer vanaf je hotel (en terug) met limousine / vlucht over de Las Vegas Strip.
 • Grand Celebration Tour: Vanaf 344 dollar per persoon / 4 a 4,5 uur durende tour / inclusief champagne picknick.
 • Grand Celebration Sunset Tour: Vanaf 374 dollar per persoon / 4 a 4,5 uur durende tour / inclusief champagne picknick / Vertrek bij zonsondergang.
 • Vip Skywalk Express: Vanaf 409 dollar per persoon / 5 a 5,5 uur durende tour / Inclusief transfer vanaf je hotel (en terug) met limousine inclusief bezoek aan de Grand Canyon Skywalk.

Helikoptervlucht inclusief landing in de Grand Canyon:Landing in de Grand Canyon

Meer avontuur dan alleen een vlucht?

Geen probleem! Papillon biedt ook helikoptervluchten vanuit Las Vegas aan inclusief een boottocht, raften of een tocht met een jeep of quad. Een overzicht met een aantal opties:

Vliegtuig tour van Las Vegas naar de Grand Canyon

Uiteraard zijn we er nog niet. Papillon vervoert jaarlijks honderdduizenden toeristen, er is dus voor ieder wat wils. Vlieg je liever met een vliegtuig over de Grand Canyon (of allebei: een vliegtuig en een helikopter)? Bekijk dan eens één van onderstaande tours:

 • Indian Country Adventure: Vanaf 224 dollar per persoon. De vlucht naar de Grand Canyon duurt zo’n 35 minuten. Daar aangekomen heb je alle tijd om de Grand Canyon te ontdekken; de totale tour duurt 7 uur.
 • Grand Canyon Connoisseur: Vanaf 294 dollar per persoon. De vlucht naar de Grand Canyon duurt zo’n 65 minuten. Toegang tot Grand Canyon National Park is inbegrepen, je hebt hier volop de tijd om op verkenning te gaan. De duur van de tour bedraagt in totaal 9,5 uur.
 • Grand Voyager: Vanaf 384 dollar per persoon / Met een vliegtuig en helikopter over de Grand Canyon / inclusief boottocht over de Colorado River. Een bezoek aan de Grand Canyon Skywalk is optioneel bij te boeken voor een bedrag van 25 dollar.

Keuze-stress! Welke tour moet ik boeken?

Het aanbod aan helikopter tours is enorm groot, je verdwaalt haast in alle mogelijkheden. Het goede nieuws: een foute keuze kun je haast niet maken, alle tours zijn op hun eigen manier erg gaaf en indrukwekkend. Voor vrijwel ieders budget en gevoel voor avontuur is er een mooie tour beschikbaar. Hopelijk biedt dit artikel een mooi overzicht van de vele opties met vertreklocatie Las Vegas!

> Bekijk hier de top-10 meest geboekte helikoptervluchten