Helikoptervlucht Grand Canyon

Helikoptervlucht Grand Canyon

Een helikoptervlucht over de Grand Canyon is een hele bijzondere ervaring. De Grand Canyon is één van de mooiste en meest indrukwekkende nationale parken van Amerika. Je vliegt met een helikopter over kloven met een diepte tot ruim 1.800 meter. Een buck-list ervaring om nooit te vergeten!
Bij het boeken van een helikoptervlucht zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Vertrekt de helikopter vanuit Las Vegas of de Grand Canyon? Wordt de vlucht uitgevoerd in de Bell 206 helikopter of de nieuwere en luxere Airbus H130 “Ecostar”? Hoe lang duurt de helikoptervlucht en kan ik deze combineren met een andere tour?
Op deze pagina vind je alle antwoorden op deze vragen. Daarnaast hebben we de populairste helikoptervluchten over de Grand Canyon voor je op een rij gezet!

Helikopter Grand Canyon vanuit Las Vegas

Je kunt een helikoptervlucht over de Grand Canyon boeken vanuit Las Vegas. Dit is ideaal voor toeristen die enkel Las Vegas aandoen en ook de Grand Canyon willen bewonderen. Of wellicht past het gewoon beter in je reisschema om een helikoptervlucht vanuit Las Vegas te plannen.
Hieronder vind je de populairste helikoptervluchten over de Grand Canyon vanuit Las Vegas. Bij deze helikoptervluchten wordt je opgehaald vanaf je hotel in Las Vegas. De transfer wordt verzorgd vanaf de meeste grote hotels in Downtown Las Vegas en aan de Las Vegas Strip. Je vlucht vertrekt vanaf Boulder City Terminal, gelegen bij de luchthaven van Las Vegas vlakbij de Las Vegas Strip.
helikoptervlucht Grand Canyon landing

Grand Celebration Tour

Vanuit Las Vegas vlieg je over de Hoover Dam, Lake Mead en de Colorado River. Vervolgens vlieg je naar de Grand Canyon met prachtige uitzichten over Guano Point en Eagle Point.
Op ruim 900 meter diepte maak je een landing in de Grand Canyon. Een geweldige manier om de Grand Canyon te ervaren. Na een glas champagne en lichte picknick vlieg je weer naar Las Vegas en wordt je weer afgezet bij je hotel. De hele tour duurt zo’n 4 a 4,5 uur waarvan je 70 minuten vliegt en een half uur op de bodem van de Grand Canyon doorbrengt.
Helikoptervlucht Grand Canyon

Golden Eagle Helicopter Tour

De Golden Eagle Helicopter tour is vergelijkbaar met de Grand Celebration Tour.  Je legt dezelfde route af met de helikopter en de vluchtduur bedraagt ook 70 minuten.
Het verschil is dat je geen landing maakt in de Grand Canyon. Hierdoor is deze helikoptervlucht stukken goedkoper dan de Grand Celebration Tour. De tour duurt hierdoor ook een half uur korter, ga uit van 3,5 a 4 uur. Na deze vlucht wordt je weer teruggebracht naar je hotel.

Helikoptervlucht Grand Canyon ervaring

We hebben zowel alleen als met onze kinderen van 2 en 4 jaar oud helikoptervluchten over de Grand Canyon gemaakt. De kinderen vonden het fantastisch. Mijn dochter van 4 jaar wilde gelijk nog een keer! Het was geweldig om deze ervaring met onze kinderen te kunnen delen. Bekijk hier de video en bekijk onze helikoptervlucht over de Grand Canyon met kinderen.

Helikoptervlucht vanaf Grand Canyon Airport

Veel helikoptervluchten vertrekken vanaf Grand Canyon National Park Airport. Het vliegveldje ligt vlakbij het plaatsje Tusayan aan de South Rim van de Grand Canyon, om precies te zijn op slechts twee minuten rijden. Aangekomen op het kleine vliegveldje is er voldoende parkeergelegenheid en zie je een hele rij met helikopters klaarstaan.
Eenmaal je auto geparkeerd loop je naar het visitor center waar je kunt inchecken voor je helikoptervlucht. Houd er rekening mee dat je tenminste 45 minuten voor aanvang van je vlucht moet inchecken. Daarna bekijk je een instructie en safety video en kun je meer leren en bekijken over de historie van Papillon Helicopters. Het bedrijf is opgericht in 1965 en vervoert vandaag de dag zo’n 600.000 passagiers per jaar.
Hieronder vind je de populairste helikoptervluchten vanaf Grand Canyon Airport. Dit zijn ook de goedkopere tours, een geweldige ervaring en prettig voor je vakantiebudget!
Papillon North Canyon Tour

North Canyon Tour

De North Canyon Tour is de goedkoopste helikoptervlucht over de Grand Canyon.
Dat maakt de North Canyon helikoptervlucht niet minder bijzonder! Je vliegt 25 a 30 minuten over de Grand Canyon, alle tijd om de indrukwekkende uitzichten en kloven te ervaren.
Papillon Helikopter Tour

Imperial With EcoStar

De Imperial With EcoStar tour duurt 40 a 50 minuten en wordt uitgevoerd in de nieuwere en luxere EcoStar EX130 helikopter.
Deze luxe helikopter van het merk Airbus beschikt over veel grotere ramen wat het uitzicht op de Grand Canyon ten goede komt!

Veelgestelde vragen

De prijs voor een helikoptervlucht over de Grand Canyon start vanaf circa 220 dollar per persoon. Voor deze prijs maak je een vlucht van 25 a 30 minuten. Prijzen voor langere vluchten inclusief landing in de Grand Canyon starten vanaf 400 dollar per persoon.
Je ontvangt je tickets per e-mail. Houd er rekening mee dat je de geboekte helikoptervlucht tenminste 48 uur voor vertrek opnieuw moet bevestigen (telefonisch). De instructies hiervoor kun je vinden op je digitale tickets.
Ja absoluut! Wij hebben zelf een helikoptervlucht gemaakt met onze kinderen van 2 en 4 jaar oud. Ze vonden het fantastisch en wilden gelijk nog een keer.
De meeste helikoptervluchten vertrekken vanaf Las Vegas en de South Rim Terminal in de Grand Canyon. Er zijn echter ook vluchten die vertrekken vanuit Page (Arizona), de West Rim Terminal en Boulder City. Bekijk dus goed wat voor jou het beste vertrekpunt is van de helicopter tour!
Bij het boeken van een helikoptervlucht kun je zelf een vertrektijd selecteren. De meest geboekte helikoptervluchten vertrekken praktisch elk uur tussen 08:00 en 17:00 uur. Houd er rekening mee dat je uiterlijk 45 minuten voor vertrek aanwezig dient te zijn voor het inchecken.
In de bagageruimte van de helikopter is voldoende ruimte om een opvouwbare rolstoel of andere hulpmiddelen in op te bergen. Gemotoriseerde rolstoelen kunnen niet mee in de helikopter. Passagiers moeten tijdens de helikopervlucht gebruik kunnen maken van de stoel in de helikopter. Tevens dienen passagiers die hulp nodig hebben bij het instappen zelf te zorgen voor begeleiding. Heb je specifieke vragen over de toegankelijkheid? Neem dan rechtstreeks contact op met Papillon: RES@PAPILLON.COM.
Het beste tijdstip voor een helikoptervlucht is vroeg in de ochtend. De temperatuur is dan niet op het hoogtepunt (het kan ruim 40 graden worden in de Grand Canyon). Daarnaast kan de lucht turbulenter worden naarmate de dag vordert. Tot slot ontstaan er in de zomermaanden geregeld onweersbuien in de middag waardoor een vlucht geannuleerd kan worden. Kortom: genoeg redenen om vroeg in de ochtend te vertrekken.
Neem je paspoort mee naar het vliegveld. Verder komt een zonnebril erg van pas en vergeet je camera of telefoon niet voor het maken van foto’s en filmpjes.
Het is ontzettend bijzonder om een landing te maken in de diepe Canyon. Eenmaal met de voeten op de rotsen en in het zand ervaar je de Grand Canyon echt. Sommige helicopter tours zijn inclusief een landing. De meest populaire helicopter tour inclusief landing is de Grand Celebration Tour

De helikoptervluchten van onze partner Papillon Helicopters kunnen tot 48 uur voor vertrek gewijzigd of geannuleerd worden. Let op: Bij het annuleren van een tour ontvang je een tegoedbon (één jaar geldig).

Privé helikopter Grand Canyon

Wat is er mooier dan het beleven van een helikoptervlucht met je eigen gezin of reisgezelschap? In een helikopter is ruimte voor 1 piloot en 6 passagiers. Je kunt een privé helikoptervlucht over de Grand Canyon boeken met de zogenaamde ‘Private tours’ en ‘Family flight tours’. Je boekt een helikopter helemaal voor je gezin of samen met je geliefde. Je kunt een privé helikopter boeken vanuit Las Vegas of vanuit de Grand Canyon. Bekijk via onderstaande buttons de privé helikopter tours!

Papillon helicopters

De grootste organisatie op het gebied van helikoptervluchten over de Grand Canyon is Papillon Helicopters. De helikoptervluchten die op deze website vermeld staan worden uitgevoerd door Papillon en zelf hebben we meermaals met deze organisatie gevlogen. Naar volle tevredenheid!
Helikoptervluchten met Papillon zijn te boeken via de website van Papillon. Met een floot van ruim 50 helikopters en jaarlijks ruim 600.000 passagiers is Papillon een zeer gerenommeerd sightseeing bedrijf in de Grand Canyon. Papillon biedt tientallen helikoptervluchten aan, zowel losse helikoptervluchten als een vlucht in combinatie met een andere mooie tour, bijvoorbeeld een rondvaart of Hummer tour. Na het reserveren van je helikoptervlucht ontvang je de e-tickets in je mailbox.
Voormalige passagiers zijn heel erg enthousiast over hun geboekte tour bij Papillon. Op Tripadvisor zijn duizenden reviews te vinden. De gemiddelde beoordeling bedraagt een 4,5 op de schaal van 5, een uitstekend cijfer! De vluchten van Papillon vertrekken vanaf verschillende vliegvelden. De meeste helikoptervluchten vertrekken vanaf Las Vegas (boulder City Terminal) of de Grand Canyon South Rim (Grand Canyon National Park Airport). Er vertrekken echter ook een aantal helikoptervluchten vanaf de West Rim en Page. Bekijk de vertrekpunt van je helikoptervlucht dus goed!
Helikoptervlucht Grand Canyon met kinderen

Helikoptervlucht met kinderen

Kinderen van alle leeftijden mogen mee in de helikopter. Onze zoon van 2 jaar en dochter van 4 jaar vonden de helikoptervlucht geweldig. Ze keken hun ogen uit!

Er is geen minimale leeftijd voor een helikoptervlucht over de Grand Canyon. Kinderen van 2 jaar en ouder hebben een eigen plek in de helikopter. Kinderen die jonger zijn dan 2 jaar oud mogen op schoot zitten. Houd er rekening mee dat je met een paspoort moet kunnen bewijzen dat je kind jonger is dan 2 jaar.

Combineer met andere tours

Een vlucht over de Grand Canyon is natuurlijk een geweldige ervaring. Maar er zijn nog zoveel meer manieren waarop je de Canyon kunt ontdekken. Qua kosten en tijd kan het interessant zijn om een combinatietour te boeken. Je maakt een helikoptervlucht en bijvoorbeeld een boottocht over de Colorado River in één tour.
Grand Voyager Rim to Rim (vliegtuig + helikopter + boot)
In deze 7 uur durende tour vlieg je vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon met een klein vliegtuigje. Aangekomen in de Grand Canyon stap je in een helikopter en maak je een afdaling naar de bodem van de Canyon. Op de bodem stap je op een pontonboot voor een rustige vaart over de Colorado river.
North Grand Canyon with Hummer (helikopter + Hummer)
Deze tour duurt circa 3 uur. Je ontdekt de Grand Canyon vanuit de lucht tijdens een 25 a 30 minuten durende helikoptervlucht. Daarna stap je in een open Hummer jeep en rij in 2 uur langs diverse uitkijkpunten, waaronder Duck on a Rock, Yavapai Point en Moran Point.
Grand Canyon with Antelope Canyon and Horseshoe Bend Tour (helicopter)
Vlieg in een helikopter van de Grand Canyon South Rim (Grand Canyon Airport) naar het plaatsje Page. Tijdens de vlucht heb je een prachtig uitzicht over Grand Canyon National Park Airport. In Page aangekomen ga je twee hele bijzondere plekken bekijken: Horseshoe Bend en Antelope Canyon. Beide plekken zijn wereldberoemd! De tour duur in totaal circa 6,5 uur.
Horseshoe Bend
Antelope Canyon Grand Canyon

Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park werd geopend in 1919. In 1979 werd het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Jaarlijks bezoeken ruim 4 miljoen mensen het indrukwekkende park. Heb jij de kans om de Grand Canyon te bezoeken? Absoluut doen! Het is een ervaring om nooit te vergeten.
Een helikoptervlucht over de diepe kloven laten je pas echt ervaren hoe uitgestrekt en diep de Grand Canyon is. We hopen je op deze pagina alle informatie te hebben gegeven om een geweldige helikopter tour uit te kunnen zoeken!
EnglishGermanFrench