Boottochten en raften Colorado River

Met een boot of raft door de Grand Canyon

Een boottocht over de Colorado River is een avontuurlijke manier om de Grand Canyon te ontdekken. Tijdens een tocht over de Colorado River – die dwars door de Grand Canyon loopt – heb je de mooiste uitzichten op de Canyons en rotswanden. Ook kom je langs zandstranden, mooie uitkijkpunten en prachtige watervallen.

Er zijn tal van bedrijven die Colorado River boottochten en rafting tours aanbieden. Op deze pagina vind je een informatie, tours en links naar tourorganisaties. Daarnaast vind je meer informatie over type boten, type vaart (rustig of wild) en vertreklocaties.

Rustige tochten over de Colorado River

VertrekTourVanaf prijs*Type tour
Grand Canyon South RimGrand Canyon Coach and River Trip€225Bus tour + rustige vaart door de Horseshoe Bend
Las VegasGrand Voyager Rim to River€607Vliegtuig + Helikopter + Rustige vaart Colorado River

Wild water raften op rubberen boot

VertrekTourVanaf prijs*Type tour
Peach SpringsOne day Whitewater rafting€395Rafting tocht rubberen boot
Las VegasGrand Canyon White Water Rafting€647Rafting tocht rubberen boot vanuit Las Vegas

* Prijzen zijn indicatief en afhankelijk van de actuele dollar/euro wisselkoers

Grand Canyon Coach and River Trip

✔ Vertrek Grand Canyon South Rim

✔ Bus tour naar Page + rustige boottocht Colorado River

✔ Vanaf €225 per persoon

raften horseshoe bend

Een mooie River tour is de Grand Canyon Coach and River Trip van Papillon. Let op: deze tour is een rustige vaart over de Colorado River. Voor wild water rafting over de Colorado River verwijs ik je graag naar de Whitewater rafting tour, welke vertrekt vanuit Las Vegas (bekijk tour hier) of Peach Springs (bekijk tour hier).

Deze tour vertrekt per bus vanuit de Grand Canyon South Rim (“Maswik Lodge”) naar het plaatsje Page ten Oosten van de Grand Canyon. Aangekomen in Page, stap je bij “Lee’s Ferry” op een gemotoriseerde raft voor een rustige tocht van 30 kilometer door Glen Canyon en de wereldberoemde Horseshoe Bend. Tijdens je reis maak je een stop bij Petroglyph Beach, waar je authentieke oude rotstekeningen kunnen bekijken.

Tijdens de terugreis naar de South Rim maak je nog een stop bij Cameron Trading Post, een culturele ontmoetingsplaats waar bezoekers de geschiedenis en tradities van de native Americans van het gebied kunnen bekijken.

De minimale leeftijd voor deze tour is 4 jaar en de tour is te boeken vanaf 225 euro per persoon. Inclusief busreis van en naar de South Rim, duurt deze tour 12,5 a 13 uur. Een lunchbox is inbegrepen.

Grand Voyager Rim to River

✔ Vertrek Las Vegas

✔ Vliegtuig + Helikopter + Rustige boottocht Colorado River

✔ Vanaf €607 per persoon

Een spectaculaire tour door de Grand Canyon per boot is de Grand Voyager Rim to River tour. Deze tour vertrekt met vliegtuig vanuit Las Vegas naar de westkant van de Grand Canyon. Daar aangekomen stap je in een helikopter die je naar de bodem van de Grand Canyon brengt.

Op de bodem van de Grand Canyon stap je op een boot voor een rustige vaart door op de Colorado River dwars door de Grand Canyon. Deze tour is heel geschikt voor mensen die in korte tijd zoveel mogelijk van de Grand Canyon willen zien.

One day Whitewater rafting

✔ Vertrek Peach Springs

✔ Wild water rafting door de Grand Canyon

✔ Vanaf €395 per persoon

Raften Colorado River Grand Canyon

Deze One day Whitewater rafting tour van 1 dag start bij de Hualapai Lodge in Peach Springs. Het plaatsje ligt tussen Las Vegas en de Grand Canyon South Rim. Vanaf beide punten (Las Vegas en South Rim) is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Peach Springs.

Deze Colorado River Rafting tour omvat een tocht van 65 kilometer over de Colorado River in een gemotoriseerde raft met een ervaren gids. In de eerste 19 kilometer van de tocht overwin je sterke stroomversnellingen. Daarna is de boottocht een stuk rustiger.

Tijdens deze boottocht over de Colorado River stop je voor een lunch langs een zandstrand (lunch en drinken is inbegrepen). Daarnaast maak je een korte wandeling naar de waterval Travertine Cavern Falls.

De minimale leeftijd voor deze tour is 8 jaar. De tour is te boeken vanaf 429 dollar per persoon en ook beschikbaar in een 2-daagse variant.

Grand Canyon White Water Rafting

✔ Vertrek Las Vegas

✔ Wild water rafting door de Grand Canyon

✔ Vanaf €674 per persoon

De Grand Canyon White Water Rafting tour vertrekt per busje van Las Vegas naar Peach Springs. De reis vertrekt al om 04:00 uur (wat geen probleem is als je nog in het Nederlandse ritme zit) en duurt ongeveer 3 uur inclusief pitstop en ontbijt in het plaatsje Kingman.

Aangekomen bij de Colorado River, stap je op een vlot voor een hele dag op het water. Onderweg stop je om te lunchen (inbegrepen) en maak je een stop bij de waterval Travertine Cavern Falls. Bekijk ook vooral bovenstaande video voor een goede impressie van deze complete tour vanuit Las Vegas.

Vertrekpunt Colorado river tour

Een belangrijk aspect bij het uitzoeken van een boot of rafting tour is de vertrek locatie. Grand Canyon National Park is een uitgestrekt gebied. Bekijk dus goed waar de tour vertrekt, ook omdat tours vaak vroeg in de ochtend starten.

Type boot of raft

Het type boot is van belang bij het uitzoeken van een Colorado River tour. Zo kun je varen op een opblaasbare raft, die (relatief) comfortabel over alle golven heen bounced. Deze rafts kantelen zelden en bieden daarmee een mooie combinatie van spectacel en veiligheid.

Een andere optie is een harde boot van hout of polister. Deze boten zijn veel stugger dan opblaasbare rubberen boten. Hierdoor wordt de tocht over de Colorado River veel ruiger. Deze boot is dus heel geschikt voor de echte thrill seekers!

Dan is er nog de grote J-Rig Raft, een gemotoriseerde raft die plaats biedt aan ruim 20 mensen. Deze grote raft is zeer stabiel en vaart, door de motor, relatief snel over de Colorado River. Zie hieronder een filmpje van Western River Expedition over de J-Rig Raft.

Er zijn ook tours op zogenaamde een zogenaamde pontonboot. Dit is een boot geschikt voor rustige vaarten over de Colorado River.

Tot slot kun je ook nog over de Colorado River varen in een Kayak. Dit is enkel geschikt voor ervaren kayakers die beschikken over de vaardigheden om met klasse 5 stroomversnellingen (“Zeer moeilijk”) om te gaan.

Zoek zelf een Colorado River boottocht of rafting tour

Er zijn veel verschillende bedrijven die Colorado Tours aanbieden en er zijn tientallen verschillende tours. De vier tours op deze pagina is slechts een selectie.

Zo kun je bij Cayeneers.com een meerdaagse tour (variërend van 4 tot 15 dagen) boeken door de gehele Grand Canyon. Dit is een reis van maar liefst 362 kilometer over de Colorado River.

Het aanbod is dus enorm gevarieerd. Bekijk uiteenlopende Colorado River tours bij een van onderstaande aanbieders.

Over de auteur

Author Pieter

Hoi, mijn naam is Pieter. In 2009 maakte ik mijn eerste reis naar de Verenigde Staten. In 2012, 2019, 2020, 2022 en 2023 mocht ik weer afreizen naar dit bijzondere land. Op deze website schrijf ik met veel passie en plezier over één van de mooiste wonderen van de natuur, de Grand Canyon. Op deze pagina vind je al mijn blogs.