fbpx

Grand Canyon Skywalk

Zwevend glasplatform boven de Grand Canyon

De Grand Canyon Skywalk is een zwevend platform van glas boven de Grand Canyon. Wandel tot over 22 meter over de 300 a 400 meter diepe Grand Canyon en geniet van een prachtig uitzicht.

Een bezoek aan de Skywalk wordt vaak gecombineerd met een Bus Tour of Helikoptervlucht over de Grand Canyon. Maar je kunt natuurlijk ook losse Grand Canyon Skywalk tickets bestellen via onderstaande knop. Deze leidt je naar de website GrandCanyonWest.com, waar je diverse tours kunt boeken bij de West Rim.

Grand Canyon Skywalk

Ben je in Las Vegas en wil je de Skywalk bezoeken? Combineer het wandelen over de glazen brug met een helikoptervlucht of vliegtuigvlucht vanuit Las Vegas.

Je vliegt in minder dan een half uur naar Grand Canyon West Airport, een reis waar je met een bus 3 uur over doet. Bekijk hieronder de beschikbare vluchten van Las Vegas naar de Grand Canyon Skywalk.

Veelgestelde vragen

Wat is het adres van de Grand Canyon Skywalk?

Het adres van de Grand Canyon Skywalk is: 808 Eagle Point Rd, Peach Springs, AZ 86434, Verenigde Staten. Reis met een eigen huurauto naar de Skywalk? Dan kun je navigeren naar Grand Canyon West of naar Grand Canyon West Airport. Vanuit deze centrale punten is het nog slechts enkele minuten rijden naar de Skywalk.

Wat zijn de openingstijden van de Skywalk?

De Grand Canyon Skywalk is geopend van 08:00 tot 18:00 uur. Let op: de laatste tickets worden rond 15:30 uur verkocht, daarna worden er geen nieuwe bezoekers toegelaten.

Hoe lang duurt de reis van Las Vegas naar de Grand Canyon Skywalk?

De Skywalk ligt zo’n 200 kilometer vanaf Las Vegas en is per auto in ruim 2 uur te bereiken. Een bus doet er circa 3 uur over. Stukken sneller gaat per vliegtuigje, een reis van slechts 35 minuten.

Kan ik ook losse Skywalk tickets bestellen zonder vervoer?

Ja dat kan. Losse tickets voor de Skywalk zijn hier te bestellen.

Mag ik foto’s maken op de Skywalk?

Zelf foto’s maken is helaas niet toegestaan. Foto’s kunnen aangeschaft worden bij het aanwezige personeel. Bereid je voor op stevige prijzen van 17 dollar voor één foto en ruim 60 dollar voor een fotocollectie.

Wanneer is de Skywalk gebouwd?

Eind 2004 werd begonnen met de bouw van de Skywalk. De attractie is in 2007 geopend voor het publiek. De bouw heeft 30 miljoen dollar gekost en bereikte in 2015 de grens van één miljoen bezoekers.

Is de Grand Canyon Skywalk veilig?

De Grand Canyon Skywalk is zeer stevig gebouwd. Er mogen maximaal 120 bezoekers tegelijkertijd op de glazen brug, daar waar het platform ruim 800 mensen zou kunnen dragen. Er is dus een enorme veiligheidsmarge. Daarnaast is de fundering bestand tegen aan aardbeving van 8,0 op de schaal van Richter.

Over de auteur

Author Pieter

Hoi, mijn naam is Pieter. In 2009 maakte ik mijn eerste reis naar de Verenigde Staten. In 2012, 2019, 2020, 2022 en 2023 mocht ik weer afreizen naar dit bijzondere land. Op deze website schrijf ik met veel passie en plezier over één van de mooiste wonderen van de natuur, de Grand Canyon. Op deze pagina vind je al mijn blogs.