Horseshoe Bend

Horseshoe Bend bezoeken

De Horseshoe Bend is één van de meest gefotografeerde plekken in Amerika. De haarspeldbocht in Arizona, West-Amerika, is een bijzonder natuurverschijnsel dat je zeker moet zien wanneer je in de omgeving van het plaatsje Page bent.

In miljoenen jaren heeft de Colorado River een diepe bocht uitgeslepen in het rode zandsteen. De bocht heeft de vorm van een hoefijzer en daar heeft het natuurlijk ook de naam Horseshoe Bend aan te danken.

Het bezoeken van de Horseshoe Bend is gratis. Wel betaal je $10 voor het parkeren van een auto en $5 voor een motor. Na het parkeren leg je een mooie en eenvoudige wandeling van 2,4 kilometer af (heen en terug) naar het uitkijkpunt.

Veel mensen bezoeken de Horseshoe Bend tijdens een rondreis door West-Amerika. Een veel afgelegde route is die van Zion National Park naar de Grand Canyon South Rim. Onderweg, ongeveer halverwege, kom je langs het plaatsje Page. En vlakbij dit plaatsje vind je zowel de Horseshoe Bend als Antelope Canyon.

Activiteiten in de omgeving van de Horseshoe Bend

1. Uitkijkpunt bezoeken

Het bekijken van de Horseshoe Bend is een hele leuke activiteit. De mooie wandeling van 15 minuten ernaartoe, het prachtige uitzicht. Wij vonden de Horseshoe Bend in het echt nog veel indrukwekkender dan op de foto’s.

2. Horseshoe Bend vanuit de lucht

Naast het bezoeken van het uitkijkpunt zijn er nog een aantal andere leuke activiteiten om te doen in de omgeving van Page. Zo kun je een helikoptervlucht over de Horseshoe Bend maken (→ bekijk hier de Horseshoe Bend Air Tour). Het is ook mogelijk om met een klein vliegtuigje over de Horseshoe Bend te vliegen (→ bekijk hier de Horseshoe Bend Flightseeing Tour).

3. Horseshoe Bend vanaf het water

Misschien wel net zo bijzonder als vanuit de lucht, is het bewonderen van de Horseshoe Bend vanaf het water (→ bekijk hier de Horseshoe Bend rafting tour). Deze tour neemt je een halve dag mee op het water, waarbij je een prachtige en rustige boottocht maakt over de Colorado River.

4. Antelope Canyon

Een populaire activiteit in de omgeving van Page is het bezoeken van Antelope Canyon. En bijzonder is het zeker! Wij vonden deze activiteit wel heel toeristisch. Lange rijen met toeristen wisselden elkaar af om een wandeling door de Canyon te mogen maken. Antelope Canyon ligt 15 minuten vanaf de Horseshoe Bend en is dus goed te combineren tijdens je rondreis. Antelope Canyon is alleen te bezoeken met een georganiseerde tour (→ bekijk Antelope Canyon tours).

Overnachten vlakbij de Horseshoe Bend

Wij bezochten twee keer het plaatsje Page, een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Horseshoe Bend. De eerste keer hebben we overnacht in het Courtyard Page at Lake Powell, een aangenaam 3-sterren hotel aan de rand van Page. Het hotel is goed bereikbaar, er is volop parkeergelegenheid aanwezig. Het zwembad is heel fijn met de hoge temperaturen in de zomermaanden.

Overnacht onder de sterren

De tweede keer in Page hebben we het avontuurlijker aangepakt. We hebben een nacht in een tent geslapen bij Shash Dine’ EcoRetreat. Wat een fantastische locatie!

Shash Dine’ EcoRetreat ligt middenin de prachtige natuur van Arizona en is tegelijkertijd goed bereikbaar. Het ligt aan Highway 89 op 17 minuten rijafstand van Page en slechts 11 minuten van de Horseshoe Bend.

Overnacht in een tent, huifkar of huisje op palen

Het kleinschalige Shash Dine’ EcoRetreat biedt verschillende accommodaties aan. Naast een grote en luxe tent kun je overnachten in een huifkar en huisje op palen. De tent is van binnen sfeervol ingericht en de bedden zijn heerlijk.

De accommodaties bieden veel privacy. Er is een centraal punt op het terrein met een kampvuur en sanitair. ‘S ochtends wordt hier ook het eenvoudige maar smakelijke ontbijt klaargezet door de eigenaren van de B&B.

Veelgestelde vragen over de Horseshoe Bend

Hoe kom je bij de Horseshoe Bend?

De Horseshoe Bend is zeer goed bereikbaar via Highway 89. Je parkeert de auto op de parkeerplaats (kosten $10) en loopt in 15 tot 20 minuten naar het uitkijkpunt. De Horseshoe Bend ligt 4,5 uur rijden van Las Vegas en 2,5 uur van de Grand Canyon South Rim.

Wat kost het bezoeken van de Horseshoe Bend?

Het bezoeken van het uitkijkpunt bij de Horseshoe Bend is gratis. Wel betaal je voor het parkeren van je voertuig, 10 dollar voor een auto en 5 dollar voor een motor.

Wat zijn de openingstijden van het uitkijkpunt bij de Horseshoe Bend?

Het uitkijkpunt van Horseshoe Bend en de parkeerplaats zijn open van zonsopgang tot zonsondergang. Je kunt er tijdens deze uren zoveel of zo weinig tijd doorbrengen als je wilt.

Wanneer maak je de mooiste foto van de Horseshoe Bend?

De mooiste foto’s van Horseshoe Bend kunnen vaak worden gemaakt tijdens zonsopgang of zonsondergang. Tijdens deze momenten zorgt het zachte, gouden licht voor een prachtig effect en benadrukt het de rijke kleuren van de rotsen en de Colorado River. De temperaturen zijn op deze tijden van de dag aangenamer en is er meestal minder drukte, wat je de kans geeft om een perfecte foto te maken zonder al te veel mensen op de achtergrond.

Colorado River

De Horseshoe Bend is in miljoenen jaren ontstaan door het proces van slijtage en erosie door de Colorado River. De Colorado River loopt helemaal van de Rocky Mountains naar de Golf van Californië en doorkruist 7 Amerikaanse staten. Vanaf het uitkijkpunt kijk je op een hoogte van ongeveer 305 meter neer op de Colorado River.

Page, Arizona

De Horseshoe Bend ligt vlakbij het gemoedelijke plaatsje Page. Er wonen ruim 7.000 mensen in Page en biedt veel faciliteiten, zoals tientallen hotels (→ Bekijk hier alle hotels in Page), campings, supermarkten en restaurants. Het is een uitvalsbasis voor toeristen om de Horseshoe Bend, Antelope Canyon en Lake Powell te ontdekken.

Eigen gemaakte foto van de Horseshoe Bend, juni 2023