TOP-10 Helikoptervluchten Grand Canyon

Helikoptervluchten Grand Canyon TOP-10

Reis je naar de Grand Canyon? Bekijk dan zeker of je een helikoptervlucht over de Grand Canyon kunt maken. In een helikopter vliegen is al een enorme belevenis. In de Grand Canyon vlieg je over kloven met een diepte van meer dan 1.000 meter. De Grand Canyon is één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. En daar overheen vliegen is een ervaring om nooit te vergeten!

Helikoptervluchten over de Grand Canyon heb je in alle soorten en maten. Zoek je een goedkope helikoptervlucht of ga je juist voor een glamour ervaring met limousine transfer vanuit je hotel in Las Vegas? Of wil je een helikoptervlucht combineren met een bootcruise of Hummer tocht? In onderstaande TOP-10 vind je de ervaring die past bij jouw wensen.

North Canyon Tour

De North Canyon Tour is de goedkoopste helikoptervlucht over de Grand Canyon. Vanaf Grand Canyon National Park Airport vertrek je voor een vlucht van circa 25 a 30 minuten over het noorden en centrum van de Grand Canyon. Wil je de helikopter helemaal voor je eigen gezin of reisgezelschap reserveren? Dat kan! Boek dan de North Canyon Family Flight.

Vertrek

Grand Canyon National Park Airport

Vluchtduur

25 – 30 minuten

Prijs

Vanaf $269 per persoon

Imperial With EcoStar

Je vertrekt vanaf luchthaven Grand Canyon National Park Airport. Met de Imperial With EcoStar tour maak je een vlucht in een luxe EcoStar EX130 helikopter. Deze relatief nieuwe helikopter beschikt over veel grotere ramen dan de oudere Bell Helicopter 206. De vlucht duurt circa 40 a 50 minuten, ruimschoots voldoende om de Grand Canyon in al haar glorie te bewonderen. Wil je de helikopter helemaal voor je eigen gezin of reisgezelschap reserveren? Dat kan! Boek dan de Imperial With EcoStar Family Flight.

Vertrek

Grand Canyon National Park Airport

Vluchtduur

25 – 30 minuten

Prijs

Vanaf $399 per persoon

Grand Celebration Tour

Wil je vertrekken vanuit Las Vegas? Dat kan met de Grand Celebration Tour. Deze tour is inclusief transfer van alle grote hotels in Las Vegas. Vanuit Las Vegas vlieg je over de Hoover Dam, Lake Mead en de Colorado River. Vervolgens vlieg je naar de Grand Canyon met prachtige uitzichten over Guano Point en Eagle Point.

Na deze prachtige uitzichten maak je een landing ruim 900 meter onder de rim van de Grand Canyon en kun je genieten van een glas champagne en lichte picknick. Vervolgens vlieg je weer terug naar Las Vegas en word je weer teruggebracht naar je hotel. Een zeer complete tour voor mensen die vanuit Las Vegas de Grand Canyon willen ontdekken!

TIP: Wil je ook de Las Vegas Strip vanuit de lucht bewonderen? Je kunt deze Grand Celebration Tour uitbreiden met een vlucht over de Las Vegas Strip. Bekijk hiervoor de volgende tour in onze TOP-10, de Grand Celebration with Las Vegas Strip tour.

Vertrek

Las Vegas

Vluchtduur

70 minuten vlucht, totale tourduur 4 – 4,5 uur

Prijs

Vanaf $569 per persoon

Grand Celebration with Las Vegas Strip

Dit is één van de meest uitgebreide Grand Canyon tours vanuit Las Vegas. Je wordt opgehaald bij je hotel in Las Vegas (mogelijk vanaf alle grote hotels in Las Vegas). Vervolgens stap je op Harry Reid International Airport in een luxe helikopter (met extra grote ramen) en vlieg je via de Hoover Dam en Lake Mead naar de Grand Canyon.

Aangekomen in de Grand Canyon maak je een landing en kun je genieten van een glas champagne. Ook is er tijd om de Grand Canyon ter plekke te bekijken. Vervolgens vlieg je terug naar Las Vegas voor een prachtig uitzicht over de beroemde Las Vegas Strip. Na afloop van de tour word je weer teruggebracht naar je hotel.

Vertrek

Las Vegas

Vluchtduur

90 minuten vlucht, totale tourduur 3,5 – 4 uur

Prijs

Vanaf $599 per persoon

Golden Eagle Helicopter tour

De Golden Eagle Helicopter Tour is vergelijkbaar met tour nummer 3 uit deze lijst, de Grand Celebration Tour. Je vertrekt vanuit Las Vegas, vliegt over de Hoover Dam en Lake Mead en de tour is inclusief hotel-transfer. Bij deze tour vindt er alleen geen landing plaats in de Grand Canyon. Daar staat tegenover dat deze tour ook stukken goedkoper is dan de Grand Celebration Tour.

Vertrek

Las Vegas

Vluchtduur

70 minuten vlucht, totale tourduur 3,5 – 4 uur

Prijs

Vanaf $489 per persoon

Golden Eagle with Vegas Strip

Tour 6 uit onze lijst is vergelijkbaar de tour 5. Beide tours dragen ook de naam ‘Golden Eagle’. Deze tour is de luxe variant. Je wordt opgehaald met een luxe auto bij je hotel (mogelijk vanaf alle grote hotels in Las Vegas). Een ander verschil is de langere vluchtduur, 90 minuten in plaats van 70 minuten bij de ‘normale’ Golden Eagle Tour. Zoals je in de video hierboven goed kunt zien vlieg je ook nog over de indrukwekkende Las Vegas Strip.

Vertrek

Las Vegas

Vluchtduur

90 minuten vlucht, totale tourduur 3 – 3,5 uur

Prijs

Vanaf $589 per persoon

Grand Voyager

Met de Grand Voyager tour vertrek je vanuit Las Vegas voor een hele dag naar de Grand Canyon. Je vliegt met een kleine vliegtuig over de Hoover Dam en Colorado River naar de Grand Canyon. Daar aangekomen stap je in een helikopter en daal je af naar de bodem van de kloof, waar voldoende tijd is om de kloof te voet te bekijken. Daarna stap je op een pontonboot voor een rustige vaart over de Colorado River.

Bij terugkomst bij de rand van de kloof stap je in een shuttle die je langs verschillende uitkijkpunten rijdt, zoals Eagle Point en Guano Point. Deze tour biedt een hele dag avontuur in de Grand Canyon, te voet, per vliegtuig, in een helikopter en op een boot!

Vertrek

Las Vegas

Vluchtduur

70 minuten vlucht, totale tourduur 7 uur

Prijs

Vanaf $659 per persoon

Luxury Night Out

Ga een avond heerlijk luxe uit in Las Vegas! Je begint de avond in restaurant Mott 32 in The Venetian Resort aan de Las Vegas Strip. Na het 5-gangen diner wordt je opgehaald door een luxe auto die je naar de Las Vegas Terminal brengt. Daar aangekomen stap je in een helikopter voor een vlucht van 15 minuten over de verlichte Las Vegas Strip. Een fantastische tour voor een romantische avond uit in Las Vegas.

Vertrek

Las Vegas

Vluchtduur

15 minuten

Prijs

Vanaf $259 per persoon

Tower Butte Landing with Horseshoe Bend

Deze helikoptervlucht brengt je naar de top van de Tower Butte, een bijzondere rots van 300 meter hoog middenin het woestijnlandschap van Arizona. Op de top heb je 20 minuten de tijd om van deze bijzondere plek en het uitzicht te genieten. Daarnaast vlieg je over Lake Powell, de Glen Canyon Dam en Horseshoe Bend. Deze tour is uniek in het aanbod helikoptervluchten; Papillon Helicopter is de enige touroperator die in het Navajo Nation reservaat op de top mag landen.

Vertrek

Page Municipal Airport

Vluchtduur

30 minuten, totale tourduur 45 – 50 minuten

Prijs

Vanaf $299 per persoon

Privé helikoptervlucht Grand Canyon

Een helikopter helemaal voor jou en je geliefde? Of voor je hele gezin? Het kan met de private helicopter tours van Papillon. Er kunnen maximaal 6 passagiers aan boord van de helikopter, twee passagiers naast de piloot en vier passagiers achterin.

Er zijn privé helikoptervluchten die vertrekken vanuit Las Vegas. Ook is het mogelijk om vanuit Grand Canyon National Park Airport te vertrekken. De prijs per persoon van een privé helikoptervlucht hangt uiteraard sterk af van het aantal passagiers. Houd rekening met een prijs van circa 200 dollar p.p. bij 6 passagiers en circa 600 p.p. dollar bij slechts 2 passagiers.

Over de auteur

Author Pieter

Hoi, mijn naam is Pieter. In 2009 maakte ik mijn eerste reis naar de Verenigde Staten. In 2012, 2019, 2020, 2022 en 2023 mocht ik weer afreizen naar dit bijzondere land. Op deze website schrijf ik met veel passie en plezier over één van de mooiste wonderen van de natuur, de Grand Canyon. Op deze pagina vind je al mijn blogs.