fbpx

Bezienswaardigheden West Amerika

West-Amerika, een unieke mix van stad en natuur

Het Westen van Amerika is een prachtig gebied om een rondreis te maken. Het is één van de weinige gebieden in de wereld waar je zo’n prachtige variatie vindt van steden en natuurschoon. Ten Westen van Amerika vind je wereldberoemde steden als Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. De natuur is ongelofelijk divers. Van de diepe kloven van de Grand Canyon, de uitgestorven woestijn van Death Valley en de grootste bomen ter wereld in Sequoia National Park. En dat alles vind je op rijafstand van elkaar.

Zion National Park

Zion National Park

Zion National Park, gelegen in de staat Utah in het zuidwesten van Amerika, is één van de mooiste nationale parken van Amerika….

Horseshoe Bend klein

Horseshoe Bend

Horseshoe Bend bezoeken De Horseshoe Bend is één van de meest gefotografeerde plekken in Amerika. De haarspeldbocht in Arizona, West-Amerika, is een…

Monument Valley Verenigde Staten

Monument Valley

Monument Valley bezoeken Monument Valley is een natuurlijk wonder in het zuidwesten van de Verenigde Staten gelegen op de grens tussen Arizona…

Dodge RAM pick-up huren in Amerika

Pick-up huren in Amerika

Dodge RAM of Ford F-150 huren in Amerika Puck-ups zijn enorm populair onder Amerikanen. Al jaren is de Ford F-150 de bestverkochte…

Nationale Parken West Amerika

In onderstaande lijst vind je de mooiste en beroemdste nationale parken in West-Amerika. Door de gunstige ligging van de nationale parken ten opzichte van elkaar, kun je er meerdere bezoeken tijdens een rondreis van 2 tot 4 door West-Amerika.

Voor elk National Park betaal je een toegangsprijs van ongeveer 30 tot 35 dollar per auto. Ben je voornemens om meerdere parken te bezoeken? Koop dan de ”Annual Pass – America the Beautiful” voor 80 dollar. Deze pas geeft één auto een jaar lang toegang tot alle National Parks.

1. Grand Canyon National Park

Misschien wel het beroemdste natuurwonder ter wereld: de Grand Canyon. Deze diepe kloof van ruim 400 kilometer lang, 29 kilometer breed en 1,8 kilometer diep trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld.

De Grand Canyon ligt in de staat Arizona, vlakbij de beroemde stad Las Vegas. De meeste mensen bezoeken de South Rim tijdens hun bezoek aan de Grand Canyon. Hier vind je tientallen uitkijkpunten en prachtige wandelroutes. Lees in ons blog “20 activiteiten in de Grand Canyon” wat je allemaal kunt doen in dit prachtige nationale park.

Grand Canyon National Park

2. Zion National Park

Persoonlijk vind ik Zion het mooiste Nationale Park van West-Amerika. Het park is prachtig groen, de bergen zijn indrukwekkend en er stroomt een rivier dwars door het park. Ook het nabijgelegen plaatsje Springdale is heel mooi en gemoedelijk.

Zion wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Je kunt er prachtig fietsen en wandelen en er rijdt een gratis shuttle bus door het park. Op de pagina ‘Zion National Park‘ vind je al relevante informatie voor je bezoek aan Zion.

Zion National Park

3. Yosemite National Park

Yosemite National Park is één van mijn favorieten. Het park is ontzettend divers, met steile rotswanden (de beroemde El Capitan en Half Dome), veel bomen en water. In Yosemite vind je zwarte beren, herten en talrijke vogelsoorten, waardoor het een perfecte plek is voor natuurliefhebbers en wildlife spotters.

Een speciale vermelding voor de accommodatie waar wij hebben overnacht: The Redwoods In Yosemite. De schitterende houten blokhutten vanThe Redwoods bevinden zich middenin Yosemite, tussen de bomen en vlakbij een sterk stromende rivier. Werkelijk prachtig!

Yosemite National Park

4. Death Valley National Park

Death Valley National Park staat bekend als een van de heetste plekken op aarde. De vallei bestaat uit zoutvlaktes, zandduinen, bergen, canyons en badlands. De temperaturen in Death Valley kunnen in de zomer oplopen tot boven de 50 graden Celsius, wat het tot een uitdagende maar ook intrigerende bestemming maakt voor reizigers.

Wij hebben overnacht in het plaatsje Furnace Creek. Het is heel bijzonder om middenin de droge en verlaten woestijn in een oase terecht te komen, met veel groen, palmbomen en een zwembad.

Death Valley National Park

5. Sequoia National Park

Sequoia National Park staat bekend om zijn gigantische sequoiabomen, de grootste bomen ter wereld. Opgericht in 1890, is het een van de oudste nationale parken in de Verenigde Staten. De meest opvallende attractie van het park is de General Sherman Tree, de grootste levende boom op aarde. De boom is naar schatting tussen de 2.200 en 2.700 jaar oud, 83,8 meter hoog en heeft een omtrek van 31 meter.

Op de foto zijn onze kinderen te zien bij twee immense sequoiabomen. Het was fantastisch om deze giganten eens in het echt te bewonderen. Wij verbleven in Buckeye Tree Lodge, een hotel bij de ingang van Sequoia National Park. Een betere plek kon niet!

Sequoia National Park

6. Monument Valley

Monument Valley is geen National Park maar een Navajo Tribal Park. Dit betekent dat het park beheerd wordt door de Navajo Nation en niet door de National Park Service van de Verenigde Staten. Gezien de populariteit van Monument Valley heeft het toch een plek gekregen in deze lijst.

Monument Valley staat bekend om de hoge zandstenen “buttes” en uitgestrekte, woestijnachtige vlaktes. De weg naar Monument Valley, highway 163, is een van de gefotografeerde wegen in Amerika. Bij het bezoekerscentrum kun je authentieke Navajo-kunst en sieraden kopen. Ook is dit centrum het startpunt van wandelingen en tours.

Monument Valley

7. Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon ligt vlakbij Zion National Park in de staat Utah. Bryce Canyon staat vooral bekend om zijn kleurrijke en grillige rotsformaties, de zogenaamde “hoodoos”. Deze spitsvormige pilaren zijn door erosie uit de omliggende kalk- en zandsteenlagen gevormd.

Het “Bryce Amphitheater” is de mooiste plek in Bryce Canyon National Park. Dit natuurlijke amfitheater, uitgestrekt en diep uitgesneden in het landschap, is gevuld met een verzameling hoge rotsformaties die nergens anders op de wereld zo geconcentreerd voorkomen. Een must-see tijdens je reis door West-Amerika!

Bryce Canyon National Park

8. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park, het eerste nationale park ter wereld (opgericht in 1872), is een bijzonder natuurspektakel in het noordwesten van Wyoming. Dit uitgestrekte park is vooral bekend van de “Old Faithful geiser” en de adembenemende warmwaterbron “Grand Prismatic Spring”.

Met zijn diepe canyons, uitgestrekte bossen, ruige bergtoppen en meer dan 500 geisers biedt Yellowstone een thuis aan een rijke diversiteit aan wilde dieren, zoals bizons, wolven en grizzlyberen. Het park is een must-visit voor natuurliefhebbers en biedt heel veel mogelijkheden voor wandelen en het spotten van wildlife.

Yellowstone National Park

Nationale Parken op Google Maps

Op onderstaande kaart zijn alle nationale parken te zien in Amerika te zien. De gele icoontjes zijn de populairste parken: Yosemite, Sequoia, Zion, Bryce Canyon, Grand Canyon, Death Valley en Yellowstone.

Op Yellowstone na, zijn alle populaire parken allemaal goed te bezoeken tijdens een rondreis van ongeveer 3 weken. Deze Nationale Parken zijn daarnaast ook goed te combineren met een bezoek aan Los Angeles, Las Vegas en San Francisco.

Yellowstone National Park liggen meer afgelegen, helemaal ten noorden van Amerika. Het hangt van je beschikbare tijd en wensen af of je deze kunt bezoeken tijdens je rondreis door West-Amerika.