Monument Valley dans l'Ouest américain

Monument Valley bezoeken

Monument Valley is een natuurlijk wonder in het zuidwesten van de Verenigde Staten gelegen op de grens tussen Arizona en Utah. Het is beroemd om zijn indrukwekkende zandstenen rotsformaties, waaronder de iconische “Mittens” buttes.

Monument Valley is een geliefde plek voor filmmakers. Vele Hollywoodfilms en commercials hebben de rotsformaties en uitgestrekte landschappen als achtergrond gebruikt, waardoor het landschap wereldwijde bekendheid heeft gekregen.

Wij vertrokken vanuit de Grand Canyon South Rim naar Monument Valley, een reis van ruim 3 uur. De laatste 30 minuten van de reis voert je over Highway 163 (U.S. Route 163). Highway 163 doorkruist het Navajo Nation Reservaat en biedt een fantastisch uitzicht op de rotsformaties aan de horizon.

Wat kun je doen bij Monument Valley?

In Monument Valley staat het bewonderen van de buttes en rotsformaties centraal. Dat kan te voet, te paard of met de auto. Onderstaande 4 activiteiten concentreren zich allemaal rondom de Mittens en Merrick Butte.

Het is goed om te weten dat Monument Valley nog meer te bieden heeft dan enkel deze drie buttes. Zo heb je John Ford’s Point, The Three Sisters, Rain God Mesa, Artist Point en Elephant Butte. Onderaan deze pagina vind je hier meer informatie over.

1. Bekijk The Mittens en Merrick Butte

Monument Valley is het meest bekend van het aangezicht op de 3 buttes, de West en East Mitten Buttes (The Mittens) en Merrick Butte. De Merrick Butte is de hoogste van de drie met een hoogte van maar liefst 294 meter. De drie buttes zijn niet te missen wanneer je bij het Tribal Park Visitor Center bent.

2. Rij over Valley Drive

Valley Drive is een autorit van 27 kilometer door het woestijnlandschap van Monument Valley. De autorit is op een onverharde weg en wordt door veel mensen afgelegd met de eigen auto. Een 4×4 is bij droge weersomstandigheden niet nodig. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de buttes en rotsformaties. De kosten bedragen $20 per auto.

Je kunt ook een georganiseerde tour door Monument Valley boeken. Denk hierbij aan een 4×4-tour door de Valley of een georganiseerde paardrijtocht. Bekijk hier de top-10 tours door Monument Valley.

3. Bezoek Monument Valley Tribal Park Visitor Center

Het Monument Valley Tribal Park Visitor Center is het centrale punt van Monument Valley. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de West, East en Merrick Butte. In het Visitor Center vind je de nodige faciliteiten zoals toiletten en een eenvoudig restaurantje. Ook vind je er een gift shop met kunstwerken en aardewerken, lokaal gemaakt door Native Americans. 

4. Maak een hike

De Wildcat Trail is de enige wandelroute in Monument Valley die je zonder Navajo gids mag bewandelen. De Trail is 6.3 kilometer lang, duurt ongeveer 2 a 3 uur om te voltooien en start vlakbij het Visitor Center. De temperatuur in Monument Valley kan oplopen naar ruim boven de 30 graden, zorg dus voor voldoende water en zonbescherming.

Navajo Tribal Park

Monument Valley is gelegen in een Navajo Tribal Park. Het is een beschermd gebied dat wordt beheerd door de Navajo Nation, een inheemse Amerikaanse stam in de Verenigde Staten. Het park wordt niet beheerd door National Park Service. De ‘Annual Pass’ – die toegang geeft tot alle nationale parken in Amerika – is dan ook niet te gebruiken in Monument Valley.

Overnachten in Monument Valley

Er zijn een aantal hotels in Monument Valley waar je kunt verblijven. Het meest bijzondere hotel is The View Hotel. Het hotel is gelegen naast het Visitor Center. Elke kamer heeft een balkon met een panoramisch uitzicht op de beroemde Mittens en Merrick Butte.

Het plaatsje Kayenta is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Monument Valley. Wanneer je in dit plaatsje verblijft hoef je enkel nog de schitterende Highway 163 af te leggen en ben je in ongeveer 30 minuten bij het Visitor Center. Bekijk hier alle hotels in Kayenta.

Kaart met bezienswaardigheden

Op onderstaande interactieve kaart vind je alle hoogtepunten van Monument Valley. Op deze kaart zijn onder anderen Valley Drive (rode lijn), de Wildcat Trail (gele lijn) en het Visitor Center (inzoomen -> blauwe ster) te zien. Klik op een element op de kaart om een toelichting te krijgen.

Bezienswaardigheden Monument Valley

Monument Valley kent naast de Mittens en Merrick Butte nog een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Hieronder vind je er een aantal.

John Ford’s Point

John Ford’s Point is een prachtige uitzichtpunt in Monument Valley, bekend van vele westernfilms en vernoemd naar de regisseur John Ford. Monument Valley schitterde in vele films van de wereldberoemde acteur.

Het uitkijkpunt biedt een adembenemend uitzicht op de uitgestrekte rode woestijnvlaktes en torenhoge zandsteenformaties. De plek symboliseert het Wilde Westen en de ongerepte Amerikaanse natuur.

Highway 163

Highway 163 is een legendarische weg door de rode zandsteenlandschappen. Deze iconische route, bekend van films en commercials, biedt prachtige uitzichten op het woestijnlandschap en de torenhoge buttes. Het is een symbool van avontuur en de ongetemde schoonheid van het Amerikaanse Zuidwesten. Het is niet zonder reden een van de meest gefotografeerde wegen in Amerika.

Highway 163 Monument Valley

Three Sisters

De Three Sisters in Monument Valley zijn drie hoge en smalle, rotsformaties die naast elkaar staan. De Three Sisters is een spirituele plaats voor de Navajo-bevolking. Volgens de overleveringen vertegenwoordigen de formaties de geesten van drie zussen die over het landschap waken, een verhaal dat de diepe verbondenheid tussen de Navajo-cultuur en hun omgeving onderstreept.

Artist Point

Artist Point is een spectaculair uitzichtpunt dat zijn naam eer aan doet. Het biedt een panoramisch zicht op de uitgestrekte, kleurrijke woestijnlandschappen en de torenhoge rotsformaties waar Monument Valley om bekend staat. Dit punt trekt kunstenaars, fotografen en natuurliefhebbers aan die geïnspireerd worden door de ongelooflijke kleuren en vormen die veranderen met het licht van de dag.

artist point monument valley

Elephant Butte

Elephant Butte is een indrukwekkende rotsformatie die opvalt door haar gelijkenis met een olifant. Deze natuurlijke sculptuur, geërodeerd door de krachten van wind en water over millennia, toont de kracht van de natuur en de tijd. Het massieve lichaam, de slurf en de grootte maakt van Elephant Butte een echte eyecatcher in Monument Valley.

Veelgestelde vragen over Monument Valley

Is Monument Valley de moeite waard?

Wanneer je echte ‘Wilde Westen’ wilt ervaren, dan is Monument Valley absoluut de moeite waard om te bezoeken. Naast prachtige uitzichten kun je een mooie hike maken, diverse uitkijkpunten bezoeken en meer te weten komen over de Navajo bevolking.

Wat zijn de openingstijden van Monument Valley Navajo Tribal Park?

In de zomermaanden is Monument Valley geopend van 07:00 uur tot 19:00 uur. Let op: de laatste toegangstijd is 16:30 uur.

In de wintermaanden is Monument Valley geopend van 08:00 uur tot 17:00 uur. Let op: de laatste toegangstijd is 14:30 uur.

Monument Valley is gesloten op Thanksgiving Day (4e donderdag in november), tijdens Kerst en op Nieuwjaarsdag. Bekijk voor actuele wijzigingen altijd de website van navajonationparks.org.

Mag je met een camper of motor Valley Drive rijden?

Nee. Het is niet toegestaan om met een camper of motor de onverharde Valley Drive te rijden. Wanneer je Valley Drive wel graag wilt rijden dan kun je een georganiseerde tour boeken.