Vliegtuigvlucht over de Grand Canyon

Vliegtuig tour Grand Canyon

Vlieg met een vliegtuig over de uitgestrekte Grand Canyon! Of vlieg met een vliegtuig van Las Vegas naar de Grand Canyon voor een dag in dit prachtige Nationale Park. Met een vliegtuig vlieg je in ruim 30 minuten naar de Grand Canyon, terwijl je met bijvoorbeeld een bus uren onderweg bent. Vaak wordt gevlogen in de DeHavilland Vistaliner Twin Otter, een vliegtuig die plaats biedt aan 17 passagiers en 2 piloten.

Vliegtuig tour of helikopter tour?

Vliegtuig over de Grand Canyon

Je kunt de Grand Canyon vanuit de lucht ontdekken met een vliegtuig of helikopter (bekijk hier alle helikopter tours). Met een vliegtuig vlieg je stukken hoger over de Grand Canyon dan met een helikopter. Je hebt hierdoor een minder gedetailleerd maar wel veel weidser uitzicht over de Grand Canyon.

Daarnaast is een vliegtuig stukken sneller waardoor je een groter gebied kunt bekijken. De keuze voor een vliegtuig tour Grand Canyon of een helikopter tour is dus een persoonlijke keuze.

Highlights over Grand Canyon Air Tour

Met deze tour wordt je opgehaald vanaf je hotel in Las Vegas. Vervolgens vlieg je per vliegtuig over de Hoover Dam, Lake Mead en Grand Canyon West. De totale tour duurt circa 2 uur van hotel tot hotel en de vlucht duurt ongeveer 70 minuten.

Vertrek

Las Vegas

Duur excursie

2 uur

Prijs

Vanaf $199,99 p.p.

Grand Discovery Air Tour

De Grand Discovery Air Tour vertrekt vanaf Grand Canyon Airport in het plaatsje Tusayan (West Rim). De eerste paar minuten vlieg je over een uitgestrekt landschap met bomen waarna je plots de Grand Canyon in duikt. Een unieke ervaring! De vlucht duurt 40 a 45 minuten. Doordat een vliegtuig stukken sneller gaat dan een helikopter zie je ongelofelijk veel, waaronder Zuni Corridor, Imperial Point, Little Colorado Rivers, Kaibab National Forest en Kaibab Plateau.

Vertrek

Grand Canyon South Rim

Vluchtduur

40 – 45 minuten

Prijs

Vanaf $159 p.p.

Combineer vliegtuig met andere tours

Wil je meer van de Grand Canyon ervaren dan enkel een vlucht per vliegtuig over de Canyon? Je kunt een vliegtuig vlucht combineren met verschillende tours, zoals een Hummer tour, een bezoek aan de Grand Canyon Skywalk of een helikoptervlucht.

Vliegtuig Las Vegas naar Grand Canyon + Hummer tour

Vlieg met een vliegtuig van Las Vegas naar de Grand Canyon. Daar aangekomen stap je in een hummer voor 2-uur durende excursie langs diverse uitkijkpunten.

Bekijk hier de details van deze tour.

Vliegtuig Grand Canyon + Hummer tour

De tour start vanaf Grand Canyon Airport aan de West Rim. Je stapt in een vliegtuig voor 40 a 45 minuten durende vlucht over de Grand Canyon. Na de vlucht stap je in een Hummer voor de 2-uur durende excursie langs hoogtepunten.

Bekijk hier de details van deze tour.

Hummer Grand Canyon

Vliegtuig Las Vegas naar Grand Canyon + bezoek Grand Canyon Skywalk

Vlieg met een vliegtuig van Las Vegas naar de Grand Canyon Skywalk, een zwevend glasplatform over de rand van de Grand Canyon. Na het bezoek aan de Skywalk vlieg je weer terug naar Las Vegas.

Bekijk hier de details van deze tour.

Vliegtuig + Helikoptervlucht + Boottocht Grand Canyon

Vertrek vanuit Las Vegas voor een avontuur van 7 uur lang in de Grand Canyon. Je wordt opgehaald van je hotel en vliegt naar de Grand Canyon West Rim. Aangekomen bij de West Rim stap je in een helikopter die je naar de bodum van de Grand Canyon brengt. Vervolgens stap je op een boot voor een rustige vaart over de Colorado River.

Bekijk hier de details van deze tour.

Grand Celebration Tour

Over de auteur

Author Pieter

Hoi, mijn naam is Pieter. In 2009 maakte ik mijn eerste reis naar de Verenigde Staten. In 2012, 2019, 2020, 2022 en 2023 mocht ik weer afreizen naar dit bijzondere land. Op deze website schrijf ik met veel passie en plezier over één van de mooiste wonderen van de natuur, de Grand Canyon. Op deze pagina vind je al mijn blogs.