fbpx

Grand Canyon Visitor Center

Bezoek het Grand Canyon Visitor Center aan de South Rim

Het Grand Canyon Visitor Center is een populaire stop aan de Grand Canyon South Rim. Het Visitor Center ligt vlakbij Grand Canyon Village. Als je met de auto Grand Canyon National Park inrijdt (south entrance), dan rij je af op het Grand Canyon Visitor Center. Niet te missen dus!

Wat is er te doen in het Visitor Center?

Het Grand Canyon Visitor Center is een centraal punt voor bezoekers van de Grand Canyon, en er is veel te zien en te doen. Hier zijn een paar activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt verwachten:

  • Het bezoekerscentrum heeft een uitgebreid informatiecentrum waar je alles kunt leren over de geschiedenis, geologie en ecologie van de Grand Canyon. Er zijn interactieve displays, exposities en video’s die je kunt bekijken.

  • Bij het Visitor Center vind je een souvenirwinkeltje waar je een aandenken kunt kopen of iets kunt kopen dat je nodig hebt voor je wandeling of kampeertrip. Ook vind je er Bright Angel Bicycle Rental and Café, waar je wat versnaperingen kunt halen en een fiets kunt huren voor een fietstocht langs de South Rim.

  • Er zijn gratis shuttlebussen beschikbaar die je naar verschillende delen van de Canyon kunnen brengen. Dit is een handige manier verschillende uitkijkpunten aan de South Rim te bekijken!
Grand Canyon Visitor Center

Openingstijden Grand Canyon Visitor Center

De opentijdstijden van het Visitor Center varieert per seizoen. Op de website van National Park Service kun je de actuele openingstijdens bekijken.

Parkeren bij het Visitor Center

Bij het Grand Canyon Visitor Center is een groot parkeerveld aanwezig waar je de auto makkelijk kunt parkeren.

Over de auteur

Author Pieter

Hoi, mijn naam is Pieter. In 2009 maakte ik mijn eerste reis naar de Verenigde Staten. In 2012, 2019, 2020, 2022 en 2023 mocht ik weer afreizen naar dit bijzondere land. Op deze website schrijf ik met veel passie en plezier over één van de mooiste wonderen van de natuur, de Grand Canyon. Op deze pagina vind je al mijn blogs.