Ford Mustang huren in Amerika

Ford Mustang huren in West-Amerika

Met een Ford Mustang Cabrio Amerika doorkruisen. Honderden kilometers Route 66 voor je, het dak open en een ruim 300 PK sterke V6 onder de motorkap. Wie droomt er niet van!

De Ford Mustang is één van de populairste cabrio’s om te huren in Amerika. De kosten van het huren van een Ford Mustang variëren van €400 tot €600 voor een week. De kosten hangen ook sterk af van de periode (hoogseizoen of niet), de locatie en extra opties zoals verzekeringen.

Er zijn veel autoverhuurbedrijven waar je een Ford Mustang cabriolet kunt huren, waaronder Hertz, Sixt, Avis, Enterprise, Alamo en National. Via Autoeurope.nl kun je alle aanbieders met elkaar vergelijken. Het is ons opgevallen dat de prijzen enorm uiteenlopen, zowel tussen verschillende aanbieders als het aantal dagen. Vergelijk dus zeker voor een goede deal.

Naast de huurperiode is de uiteindelijke prijs ook afhankelijk van de locatie waar je de auto weer inlevert. Zo is het vaak voordeliger om de auto op dezelfde plek weer in te leveren als waar je deze opgehaald hebt.

Ook hebben extra opties veel invloed op de prijs, zoals verzekeringen, de fuel-option (je hoeft de auto daarbij niet met volle tank in te leveren) en een extra bestuurder. Dit soort extra opties kunnen de huurprijs flink opdrijven en het is goed om te bedenken of het allemaal echt nodig is.

Bagageruimte Ford Mustang

Biedt de Ford Mustang voldoende bagageruimte voor een rondreis door Amerika? Het antwoord is simpelweg JA.

De kofferbak van de Ford Mustang is diep en breed. Wij namen een koffer mee van 121 liter (H 79 x B 40 x D 33 cm) en een van 78 liter (H 67 x B 35.5 x D 30 cm).

Naast deze twee koffers hadden we nog een rugtas en wat losse spullen bij ons. Met enig passen en meten past het prima. Daarnaast kun je ook nog wat spullen op de achterbank kwijt wanneer je met 2 personen reist.

Video: Kofferbakruimte Ford Mustang

Waar huur ik een Ford Mustang?

Een Ford Mustang huren kan bij alle grote autoverhuurbedrijven in Amerika. Je moet er rekening mee houden dat je een auto uit de klasse ‘Convertible’ huurt, en niet specifiek een merk en type. Zodra je bij het boeken van je huurauto een Ford Mustang selecteert zul je ook altijd ‘Ford Mustang or similar’ (Ford Mustang of vergelijkbaar) zien staan.

Vraag naar een Ford Mustang

Eenmaal aangekomen bij de verhuur locatie (vaak op het vliegveld) kun je een auto uitzoeken in de enorme parkeergarage vol met huurauto’s. Met geluk staat de garage vol en kun je in alle rust de Ford Mustang van jouw keuze uitzoeken. Heb je pech, dan staat er nog één cabrio van een ander merk.

TIP: Vraag ook altijd bij de balie om een Ford Mustang. Er staat niet altijd een klaar in de parkeergarage. Zo moest er bij ons nog een schoongemaakt worden. Als we er niet specifiek om hadden gevraagd hadden we geen Ford Mustang kunnen rijden.

Ford Mustang bij Monument Valley
Ford Mustang
Ford Mustang huren

Vergelijk de prijzen van alle autoverhuurbedrijven

Op de website van Auto Europe (Autoeurope.nl) kun je de grootste aanbieders (Hertz, Sixt, Europecar, Budget, Avis) met elkaar vergelijken.

Autoeurope.nl is een volledige Nederlandstalige website. Bij Autoeurope.nl kun je tot 48 uur voor de reservering kosteloos annuleren.

De klantenservice van Autoeurope.nl is telefonisch goed bereikbaar (+31 85 001 2614). Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 20:30. Zaterdag: 09:30 tot 17:00. Zon- en feestdagen: 10:30 tot 18:00.

Veelgestelde vragen over het huren van een Ford Mustang

Hoe is het brandstofverbruik van de Ford Mustang?

Een Ford Mustang V6 verbruikt circa 1 op 10, oftewel 1 liter brandstof op 10 kilometer rijden. Met een eenvoudige Midsize Sedan rij je al gauw 19 kilometer op 1 liter brandstof, bijna het dubbele. De brandstofprijzen liggen in Amerika stukken lager dan in Nederland. Op het moment van schrijven (maart 2024) betaal je in de staat Californië ongeveer €1,30 per liter benzine.

Wat kost het huren van een Ford Mustang?

De prijs voor de huur van een Ford Mustang hangt erg af van de reisperiode, reisduur en de bestemming binnen Amerika. Wij huurden de Ford Mustang 8 dagen (inclusief de dag van ophalen en terugbrengen) en betaalden daar 530,69 euro voor. Dat komt neer op ongeveer 66 euro per dag. Goed om op te merken dat wij in het laagseizoen reisden.

Kun je met 4 personen rondreizen in een Ford Mustang?

De Ford Mustang heeft 4 zitplekken. De achterste plekken zijn erg krap en ik raad het daarom sterk af om de Ford Mustang te huren wanneer je met 4 personen gaat reizen. Ook met kinderen zou ik de Ford Mustang niet huren. Op de achterste plekken vang je veel wind als de kap open is. Ook heb je mogelijk te weinig bagageruimte voor 4 personen beschikbaar.