De autorit van Las Vegas naar de Grand Canyon neemt een aantal uren in beslag. Om specifiek te zijn: Van Las Vegas centrum naar de South Rim Terminal bedraagt 440 kilometer. Niet zo gek dus dat veel mensen zich afvragen of een een helikoptervlucht over de Grand Canyon vanuit Las Vegas mogelijk is!

Het antwoord is eenvoudig: Ja, geen probleem. De Las Vegas Terminal is slechts een paar honderd meter verwijderd van de Las Vegas Strip (zie hier het adres). Papillon Helicopters, het grootste sightseeing bedrijf van de Grand Canyon, biedt allerlei mooie vluchten naar de Grand Canyon aan die starten vanaf de Las Vegas Terminal.

Zie in onderstaand filmpje mooie beelden van een helikoptervlucht over de Las Vegas Strip inclusief een transfer vanaf je hotel met een limousine. Goed om te weten; dit is de Strip Highlights Tour with Limo Transfers die niet naar de Grand Canyon vliegt, enkel over de Las Vegas Strip. Desalniettemin dat zijn de beelden indrukwekkend.

Goedkoopste helikoptervlucht Grand Canyon vanuit Las Vegas

De goedkoopste helikoptervlucht die je kunt boeken vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon is de Golden Eagle Air Tour. De tour duurt ongeveer 3,5 a 4 uur en kost op het moment van schrijven 239 dollar (omgerekend +/- 203 euro). Voor kinderen tussen de 2 en 11 jaar kost de tour 20 dollar minder. Let wel; de prijzen die Papillon noemt zijn vanaf-prijzen, deze kunnen per dag verschillen en ook per uur van de dag.

Helikoptervlucht vanuit Las Vegas inclusief landing

Wil je de Grand Canyon, ondanks je korte bezoek aan het gebied, toch echt ervaren? Boek dan een helikoptervlucht inclusief landing. Hoewel een vlucht heel bijzonder en imposant is; vanuit de lucht blijft het toch een abstract geheel. Als je landt voel, ruik en zie je de bijzondere natuur.

Papillon biedt een aantal mooie helikoptervluchten vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon aan inclusief landing. Gesorteerd op de prijs, van laag naar hoog, zijn dit de volgende tours:

  • Golden Eagle Air Tour: Vanaf 239 dollar per persoon / 3,5 a 4 uur durende tour.
  • Golden Eagle with Vegas Strip: Vanaf 299 dollar / 3 a 3,5 uur / Inclusief transfer vanaf je hotel (en terug) met limousine / vlucht over de Las Vegas Strip.
  • Grand Celebration Tour: Vanaf 344 dollar per persoon / 4 a 4,5 uur durende tour / inclusief champagne picknick.
  • Grand Celebration Sunset Tour: Vanaf 374 dollar per persoon / 4 a 4,5 uur durende tour / inclusief champagne picknick / Vertrek bij zonsondergang.
  • Vip Skywalk Express: Vanaf 409 dollar per persoon / 5 a 5,5 uur durende tour / Inclusief transfer vanaf je hotel (en terug) met limousine inclusief bezoek aan de Grand Canyon Skywalk.

Helikoptervlucht inclusief landing in de Grand Canyon:

Landing in de Grand Canyon

Meer avontuur dan alleen een vlucht?

Geen probleem! Papillon biedt ook helikoptervluchten vanuit Las Vegas aan inclusief een boottocht, raften of een tocht met een jeep of quad. Een overzicht met een aantal opties:

Vliegtuig tour van Las Vegas naar de Grand Canyon

Uiteraard zijn we er nog niet. Papillon vervoert jaarlijks honderdduizenden toeristen, er is dus voor ieder wat wils. Vlieg je liever met een vliegtuig over de Grand Canyon (of allebei: een vliegtuig en een helikopter)? Bekijk dan eens één van onderstaande tours:

  • Indian Country Adventure: Vanaf 224 dollar per persoon. De vlucht naar de Grand Canyon duurt zo’n 35 minuten. Daar aangekomen heb je alle tijd om de Grand Canyon te ontdekken; de totale tour duurt 7 uur.
  • Grand Canyon Connoisseur: Vanaf 294 dollar per persoon. De vlucht naar de Grand Canyon duurt zo’n 65 minuten. Toegang tot Grand Canyon National Park is inbegrepen, je hebt hier volop de tijd om op verkenning te gaan. De duur van de tour bedraagt in totaal 9,5 uur.
  • Grand Voyager: Vanaf 384 dollar per persoon / Met een vliegtuig en helikopter over de Grand Canyon / inclusief boottocht over de Colorado River. Een bezoek aan de Grand Canyon Skywalk is optioneel bij te boeken voor een bedrag van 25 dollar.

Keuze-stress! Welke tour moet ik boeken?

Het aanbod aan helikopter tours is enorm groot, je verdwaalt haast in alle mogelijkheden. Het goede nieuws: een foute keuze kun je haast niet maken, alle tours zijn op hun eigen manier erg gaaf en indrukwekkend. Voor vrijwel ieders budget en gevoel voor avontuur is er een mooie tour beschikbaar. Hopelijk biedt dit artikel een mooi overzicht van de vele opties met vertreklocatie Las Vegas!